Inovacijų agentūra pradeda veiklą

Sujungus Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) inovacinę veiklą, Lietuvos verslo paramos (LVPA) agentūrą ir „Verslią Lietuvą“, veiklą pradeda Inovacijų agentūra.

Inovacijų agentūra pradeda veiklą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Inovacijų agentūra pradeda veiklą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Inovacijų agentūra pradeda veiklą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Inovacijų agentūra pradeda veiklą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-04-07 13:12

Ji bus atsakinga už Lietuvos inovacijų ekosistemą ir inovacijų skatinimą visuose verslo vystymo etapuose, nuo idėjų plėtojimo iki produktų pateikimo galutiniams vartotojams, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Pasak ministrės Aušrinės Armonaitės, inovacijų skatinimo ekosistema Lietuvoje bus aiški ir vientisa, neliks besidubliuojančių funkcijų, įmonės vieno langelio principu galės gauti atsakymus, ekspertinę pagalbą ir finansavimą.

Naujoji agentūra administruos įvairias inovacijų, skaitmeninimo ir kitas paramos verslui priemones, kurių bendra vertė per artimiausius kelerius metus viršys 500 mln. eurų.

Didinant eksportą ir konkurencingumą, bus skatinamas Lietuvos įmonių tarptautiškumas, eksporto kompetencijos, naujų kontaktų paieška ir partnerių tinklo plėtra, eksporto rinkų diversifikacija. Į eksporto skatinimą iki 2030 metų planuojama investuoti daugiau kaip 80 mln. eurų.

„Turime ambiciją, kad iki 2030 metų kas antros įmonės produktyvumas būtų aukštesnis nei ES vidurkis, privačios investicijos moksliniams tyrimams ir eksperimentinei veiklai patrigubėtų, o eksportui tenkanti aukštos pridėtinės vertės produktų ir paslaugų dalis išaugtų dviguba“, – pranešime sakė agentūros įkūrimą kuravusi ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė.

Artimiausiu metu ketinama skelbti Inovacijų agentūros vadovo konkursą. Agentūroje dirbs daugiau kaip 300 darbuotojų. Centrinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, agentūra turės regioninius padalinius 13 Lietuvos miestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.