Profesionalios produktų nuotraukos – investicija į didesnius pardavimus internetu

Profesionali produktų fotografija vizualiai ir patraukliai pasakoja jūsų produkto istoriją bei suteikia produktams gyvybę. Remiantis rankdarbių ir vintažinių prekių pardavimų platformos „Etsy“ atlikto tyrimo duomenimis, net 90 proc. pirkėjų internetu teigia, jog nuotraukų kokybė yra pats svarbiausias faktorius, lemiantis jų apsisprendimą pirkti.

Profesionalios nuotraukos ne tik padidina pardavimus, bet tuo pačiu prisideda ir prie prekinio ženklo žinomumo.
Profesionalios nuotraukos ne tik padidina pardavimus, bet tuo pačiu prisideda ir prie prekinio ženklo žinomumo.
Profesionalios nuotraukos ne tik padidina pardavimus, bet tuo pačiu prisideda ir prie prekinio ženklo žinomumo.
Profesionalios nuotraukos ne tik padidina pardavimus, bet tuo pačiu prisideda ir prie prekinio ženklo žinomumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 7:00 PM

Dėl šios priežasties produktų nuotraukų darbus verta patikėti profesionalams, kurie specializuojasi produktų fotografijoje.

Profesionalios nuotraukos ne tik padidina pardavimus, bet tuo pačiu prisideda ir prie prekinio ženklo žinomumo.

Neretai verslų savininkai patys bando sukurti savų produktų nuotraukas – puiku, jei šioje srityje turite patirties, tačiau neturint žinių, galite net nesuvokti kiek daug prarandate. Todėl profesionalios produktų nuotraukos yra tiesioginė ir ilgalaikė investicija į jūsų verslą.

Štai keli būdai, kaip profesionalios produktų nuotraukos skatina pardavimus:

Didina susidomėjimą

Elektroninės parduotuvės, turinčios kokybiškas produktų nuotraukas, sulaukia ženkliai didesnio susidomėjimo. Vaizdai turi ypatingą galimybę sudaryti ilgai išliekantį pirmąjį įspūdį, nes iš prigimties esame linkę labiau reaguoti į vizualų turinį.

Jei jūsų nuotrauka sukelia susidomėjimą, tai reiškia, kad šis išskirtinis vaizdas išliks pirkėjo sąmonėje ir skatins vartotoją sugrįžti į jūsų parduotuvę.

Anot apsiperkančių internetu, prekės išvaizda yra lemiamas veiksnys priimant sprendimą įsigyti daiktą. Tai reiškia, kad profesionali prekės fotografija, kurioje daug dėmesio skiriama pačio produkto išvaizdai ir jos perteikimui, sukuria daugiau organinio įsitraukimo ir ženkliai padidina pardavimo tikimybę.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog profesionalios produktų nuotraukos yra brangus ir daug išteklių reikalaujantis procesas.

Visgi, realu, jog sužinoję kiek iš tikrųjų kainuoja profesionalios produktų nuotraukos, liksite maloniai nustebę. Profesionalios fotografavimo paslaugos siūlo ne tik konkurencingas kainas, tačiau ir produktų nuotraukų rūšis, apie kurias net nebuvote susimąstę. Itin verta apsvarstyti 360° produktų nuotraukas, kurios yra itin efektyvios ir gali pasigirti net 30 proc. didesnėmis konversijomis.

Kokybiškos produktų nuotraukos pritraukia srautą vaizdų paieškoje

Produktų nuotraukos taip pat nemaža dalimi prisideda ir prie paieškos sistemų optimizacijos. Vaizdų optimizavimas paieškos sistemoms yra puikus būdas pritraukti besidominčius klientus.

Kad ir kokie nuostabūs būtų jūsų produktai, norint, kad jie būtų paklausūs, būtina juos pristatyti patraukliomis nuotraukomis.

Patrauklios ir išskirtinės iliustracijos, be kita ko, labiau patraukia naršytojų dėmesį Google „Images“ paieškoje. Reikia nepamiršti, jog pirkėjai negali liesti ar laikyti jūsų gaminių rankose, todėl jos privalo patraukti pirkėjo dėmesį ir produktą atvaizduoti kuo įsimintiniau.

Didina prekinio ženklo žinomumą

Vienas iš didžiausių raktų į verslo sėkmę – nuoseklus prekės ženklo kūrimas. Įmonės naudojančios nuoseklų ir vieningą prekės ženklą visose platformose, džiaugiasi didesnėmis pajamomis, kadangi tam tikras produktas pradedamas asocijuoti su specifiniu prekės ženklu. Kai naudojatės profesionaliomis gaminių fotografavimo paslaugomis, mokate ne tik už produkto nuotrauką, bet taip pat investuojate ir į prekės ženklo kūrimą. Galima drąsiai teigti, jog naudodami profesionalias produktų nuotraukas išlošiate dvigubai.

Mažina išlaidas

Kokybiškos nuotraukos laikui bėgant gali sumažinti jūsų išlaidas. Dažnai nutinka taip, kad gavę prekę nusiviliame, nes ji neatitinka to, ką matėme prieš pirkdami. Ar žinojote, jog net 65% prekių grąžinimų įvyksta dėl pardavėjo klaidos, o net 22% iš jų – dėl to, jog pirkėjas gavo prekę ne tokią, kokios tikėjosi? Vartotojai laukdami prekės tikisi ją gauti tokią, kokią nusižiūrėjo jūsų elektroninėje parduotuvėje, todėl produktų nuotraukos turi būti itin tikslios ir realistiškos.

Išskiria jus iš konkurentų

Produktų fotografijos paslaugos suteikia jūsų verslui ne tik inovatyvias ir kokybiškas produktų nuotraukas, bet ir išskiria jus iš konkurentų. Pasidomėkite ką daro jūsų konkurentai – greičiausiai jie nevisiškai išnaudoja profesionalios produktų fotografijos privalumus. Būkite pažangūs lyderiai ir suteikite išskirtinumo savo prekės ženklui bei sužadinkite pirkėjo norą įsigyti būtent jūsų produktą.

Investicija į produktų fotografavimą yra vienas geriausių elektroninės prekybos sprendimų, kurį galite priimti. Procesas toks paprastas ir nereikalaujantis didelių išlaidų, jog greičiausiai sau iškelsite klausimą, kodėl tokio sprendimo neatlikote anksčiau.

Jei norite įkvėpti savo auditoriją rinktis jūsų produktus, maksimaliai išnaudokite iliustracijų kokybę. Pabandykite pasinaudoti produktų fotografijos paslaugomis ir mėgaukitės greitai pastebimais rezultatais!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.