Apžvelgė, kaip šiais metais atrodys aviacija – kai kur tempai jau dabar viršijo priešpandeminį laikotarpį

Įsibėgėjant aviacijos vasaros sezonui Lietuvos oro uostai pagerino 2022 metų keleivių ir skrydžių srautų prognozę.

Įsibėgėjant aviacijos vasaros sezonui Lietuvos oro uostai pagerino 2022 metų keleivių ir skrydžių srautų prognozę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Įsibėgėjant aviacijos vasaros sezonui Lietuvos oro uostai pagerino 2022 metų keleivių ir skrydžių srautų prognozę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 12:09 PM

Skaičiuojama, kad keleivių skaičius šiemet turėtų siekti iki 4,4 mln., o skrydžių – iki 49,5 tūkst. – atitinkamai 4 ir 3 proc. daugiau nei prognozuota anksčiau (atitinkamai 4,2 mln. ir apie 48 tūkst.).

Lietuvos oro uostų aviacinių paslaugų vadovas Aurimas Stikliūnas pastebi, kad pastarąsias savaites keleivių skaičius nuosekliai auga, o kai kuriomis savaitėmis augimas siekia apie 11 proc.

„Tiek vasario, tiek kovo mėnesiais keleivių srautas Lietuvos oro uostų tinkle viršija prognozuotą paklausą, orlaivių užpildymo rodikliai viršijo ankstesnę prognozę ir jau šiuo metu siekia apie 60-70 proc., tad paklausa yra labai aukšto lygio ir sparčiai artėja prie 2019 metų. Panaši situacija ir dinamika yra daugelyje Europos šalių“, – pranešime sakė A. Stikliūnas.

Jo teigimu, bendri dienos keleivių srautai oro uostuose artėja prie 80 proc. srauto, buvusio tuo pat metu 2019 metais. Kauno oro uoste atsigavimo tempai sparčiausi – kai kuriomis dienomis jau viršijo priešpandeminį laikotarpį.

2019 metais, kurie laikomi rekordiniais Lietuvos aviacijai, Lietuvos oro uostuose buvo aptarnauta 6,5 mln. keleivių.

Vertinant naujus rezultatus buvo atsižvelgta į nutrauktus maršrutus į Ukrainą, naujas kryptis, papildomus skrydžius bei didėjantį orlaivių užimtumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.