G. Landsbergis: Rusijos kompanijoms nebus leidžiama sunkiuoju transportu vežti prekių iš ES į Rusiją

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikina, kad naujajame Europos Sąjungos (ES) sankcijų pakete Rusijai yra numatyti apribojimai rusiškoms kompanijoms, vežančioms antžeminį krovinį autotransportu, išskyrus maistą ir humanitarinius produktus. Pasak jo, tai yra reikšmingas apribojimas.

G.Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 1:47 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 2:05 PM

„Pirminis vertinimas yra toks, kad Rusijos kompanijoms, šiandien turinčioms leidimus sunkiuoju transportu vežti prekes iš ES į Rusiją, to daryti toliau nebus leidžiama“, – penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Ministras aiškina, kad šių sankcijų poveikis bus vertinimas regioniniu lygiu ir matant, kad jos yra taisytinos arba nėra efektyvios, bus teikiami pasiūlymai tam ieškoti sprendimų. Anot jo, yra pasiliekama galimybė ieškoti tam tikrų sprendimų ir regione.

„Vienašaliai sprendimai, kai mes kalbame apie tranzitą, krovinius, jie yra praktiškai neefektyvūs, nes tie kroviniai netgi uždarius sienas vienašališkai, jie vis tiek kerta Lietuvos teritoriją, tiesiog tada jie pasiekia Rusijos pirkėjus per kitas valstybes mūsų kaimynystėje“, – pabrėžė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Europos Komisija (EK) antradienį pasiūlė naują sankcijų Rusijai paketą, kuris apimtų anglių importo draudimą ir neleistų Rusijos laivams įplaukti į Europos uostus.

Taip pat EK siūlo išplėsti asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą bei sankcijas dar keturiems svarbiems Rusijos bankams, įskaitant antrą pagal dydį šios šalies banką VTB.

Tarp siūlymų yra įtrauktas draudimas daugumai Rusijos sunkvežimių ir laivų patekti į ES, išskyrus žemės ūkio produktus, humanitarinę pagalbą ir energetinius išteklius.

Į sankcijų paketą nėra įtrauktas draudimas importuoti naftą bei dujas iš Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?