Prezidento patarėja: reputacija turėtų būti pagrindinis verslų motyvas trauktis iš Rusijos ir Baltarusijos

Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė tikina, kad Rusijos karinės intervencijos į Ukrainą kontekste ryškiausias aspektas, kurį pasaulio bendruomenė asocijuoja su verslo reputacija, yra įmonių sąžiningumas ir atsakingumas. Pasak jos, nepaisant to, ar pasitraukdami verslai patiria sunkumų ir nuostolių, kuo anksčiau verslai supras ir priims realius sprendimus trauktis iš Rusijos, tuo greičiau jiems patiems atsiras galimybių susibalansuoti savo verslą.

I.Segalovičienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Segalovičienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-12 09:20

„Reputaciniai verslų motyvai trauktis iš Rusijos ir Baltarusijos turėtų būti tikrai pagrindiniai ir dominuojantys. Juk reputaciniai nuostoliai kainuoja taip pat“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė I.Segalovičienė.

Prezidento patarėja tikina, kad verslai, tebedirbantys su Rusija ir Baltarusija, turėtų atsižvelgti, jog būsimi įmonių darbuotojai, tiekėjai, klientai ir investuotojai norėtų dirbti atsakingoje įmonėje.

„Summa summarum tolerancija įmonėms, nesitraukiančioms iš šių rinkų, visuomenėje yra tikrai mažai, todėl pasitraukimas šiandien yra vienintelis geras kelias“, – akcentavo I.Segalovičienė.

Naujienų agentūra ELTA primena, kad, nepaisant visuomenės spaudimo, vis dar yra Lietuvos verslų, dirbančių Rusijoje ir Baltarusijoje.

Plačiausiai Lietuvoje nuskambėjęs yra „Viči“ įmonės atvejis, kuri, nepaisant visuomenės spaudimo, tebevykdo veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, nepaisydamas visuomenės raginimų, nėra pateikęs konkretaus atsakymo, kada jo sukurtas verslas išeis iš Rusijos rinkos. Pasak jo, daroma viskas, kad jo sukurtas verslas Rusijoje būtų uždarytas kuo greičiau, tačiau, kada tiksliai, esą neįmanoma pasakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.