Europoje užfiksuota 150 salmoneliozės atvejų, siejamų su „Kinder“ produkcija

Devyniose Europos šalyse iš viso nustatyta 150 salmoneliozės atvejų, siejamų su Belgijoje įsikūrusia šokolado „Kinder“ gamykla, antradienį pranešė dvi specializuotos Europos agentūros.

Devyniose Europos šalyse iš viso nustatyta 150 salmoneliozės atvejų, siejamų su Belgijoje įsikūrusia šokolado „Kinder“ gamykla.<br>Unsplash.com nuotr.
Devyniose Europos šalyse iš viso nustatyta 150 salmoneliozės atvejų, siejamų su Belgijoje įsikūrusia šokolado „Kinder“ gamykla.<br>Unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 11:26 AM

„Dauguma atvejų buvo susiję su vaikais iki 10 metų, kurių daugelis buvo hospitalizuoti“, – sakoma Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro bei Europos maisto saugos tarnybos bendrame pareiškime.

Iki balandžio 8 dienos devynios šalys buvo pranešusios apie 119 patvirtintų ir 31 įtariamą atvejį, sakoma pranešime.

Atvejai užregistruoti Belgijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Airijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Norvegijoje, Ispanijoje, Švedijoje ir JK.

Agentūros pridūrė, kad šokolado gaminiuose, pagamintuose Belgijos pietryčiuose esančiame Arlono mieste veikiančioje gamykloje, buvo salmonelių ir paragino šalis stebėti padėtį dėl naujų atvejų.

Belgijos institucijos balandžio 8 d. nurodė sustabdyti gamyklą.

Tai ir nerimas dėl vartotojų sveikatos tapo didelių smūgiu gamyklą valdančiai Italijos konditerijos milžinei „Ferrero“ artėjant Velykų atostogų sezono įkarščiui, kai „Kinder“ produktai būna aktyviai perkami prekybos centruose.

Belgija pirmadienį pradėjo tyrimą.

„Ferrero“ paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad bendrovė „nuoširdžiai atsiprašo“ už daugybę salmoneliozės atvejų.

Belgijos maisto saugos tarnyba AFSCA nurodė atšaukti visą gamykloje pagamintą „Kinder“ prekių ženklo produkciją.

„Ferrero“, taip pat gaminanti šokoladinį kremą „Nutella“ ir saldainius „Tic Tac“, ketvirtadienį Jungtinėse Valstijose atšaukė tam tikras Belgijoje pagamintų „Kinder“ šokoladinių saldainių rūšis.

Salmonelės – tai bakterijų rūšis, kuri žmonėms gali sukelti tokius simptomus kaip viduriavimas, karščiavimas ir skrandžio spazmai, ir yra viena iš labiausiai dažniausių per maistą plintančių infekcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.