Latvija teigia esanti „politiškai pasirengusi“ atsijungti nuo BRELL, tačiau yra kitų ribojimų

Latvija „politiškai pasirengusi“ jau dabar atsijungti nuo bendro elektros tinklo su Rusija ir Baltarusija, tačiau tam trukdo fiziniai apribojimai, interviu portalui „Tvnet“ pareiškė premjeras Krišjanis Karinis.

Latvija.<br>123rf.com nuotr.
Latvija.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-13 14:38

Pasak jo, daroma viskas, kad atsijungimo nuo BRELL energetikos žiedo procesas vyktų kuo sparčiau, tačiau tokiam sprendimui reikia antrosios elektros jungties tarp Lenkijos ir Lietuvos, kuri šiuo metu yra tiesiama.

Latvijos vyriausybės vadovas sakė, kad jo šalis planuoja ateityje palaipsniui mažinti elektros energijos, gaminamos deginant gamtines dujas, dalį, o tai lemtų tiek patikimesnį apsirūpinimą energija, tiek ir mažesnes kainas.

K. Karinis priminė, kad vyriausybė antradienį pasiekė „konceptualų susitarimą“ dėl papildomų dviejų teravatvalandžių (TWh) gamtinių dujų pirkimo, kad būtų užtikrintas elektros energijos gamybos patikimumas 2022–2023 m.

Techninius pasiūlymus, kaip tai įgyvendinti, parengs Ekonomikos ministerija kartu su Finansų ministerija iki kito vyriausybės posėdžio.

Latvijos elektros energijos gamybos pajėgimų pagrindą sudaro dvi dujas deginančios jėgainės Rygoje ir Dauguvos didžiosios hidroelektrinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.