Pritrūkusius šventinių akcentų gelbės per Šv. Velykas dirbsianti „Bolt Market“

Daugumai tradicinių mažmeninės prekybos parduotuvių ir centrų užvėrus duris, didžiausia greitojo prekių pristatymo platforma Lietuvoje „Bolt Market“ pirmąją Šv.Velykų dieną veiks įprastu režimu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 8:00 AM

Vilniaus ir Kauno gyventojus, iš keturių šiuo metu veikiančių parduotuvių, prekės gali pasiekti per pusvalandį, o dažnu atveju ir greičiau.

Platfromos atstovų teigimu, technologinis „Bolt Market“ sprendimas atliepia tiek nemažos dalies miestiečių poreikius, tiek etinį darbo per didžiasias šventes aspektą.

„Priėmėme sprendimą nestabdyti platformos ir parduotuvių darbo pirmąją Velykų dieną, nes galėsime patenkinti prekių pritrūkusių klientų poreikius išnaudodami tik tiek žmogiškųjų ir operacinių išteklių, kiek realiai prireiks. Visada bus žmonių, norinčių užsidirbti papildomai iš švenčių metu, tačiau mums svarbu, kad likusi dauguma, norinčiu būti su artimiaisiais ir bičiuliais, nebūtų verčiama dirbti“, – teigia Emilija Dadonaitė, „Bolt Market“ vadovė Lietuvoje.

Pasak jos, visi kurjeriai dirba savarankiškai pagal individualią veiklą ir patys planuojasi savo tvarkaraštį bei darbo krūvį, todėl tikėtina, kad dauguma iš kelių tūkstančių kurjerių Lietuvoje balandžio 17 dieną nedirbs.

Kiekvienam gerai pažįstama situacija, kai rodos nuodugniai apsiprekinus, vis vien pritrūkstama vieno ar kelių ingredientų, be kurių šventinis stalas nebūtų pilnavertis.

Platformos kūrėjų teigimu, būtent tokie poreikiai yra „Bolt Market“ verslo modelio šerdyje, todėl būtų neteisinga šią misiją išduoti daugeliui Lietuvos gyventojų švenčiant savo namuose.

Šiuo metu nemokamo pristatymo krepšelis platformoje siekia 5 eurus, kai vežama 2 km spinduliu.

„Tai pirmosios Velykos, kai Vilniuje ir Kaune veikia greitasis prekių pristatymas, todėl prognozuoti užsakymų srautą sunku, visgi pajėgumų pristatyti trūkstamas prekes kiekvienam Velykų stalui turėtų pakakti“, – įsitikinusi E.Dadonaitė.

Nors tradiciškai mažmeninės prekybos sektorių per didžiasias metų šventes gelbėja kito tikėjimo darbuotojai, švenčiantys kitomis datomis, greitojo pristatymo rinkoje per praėjusias Šv.Kalėdas išryškėjo kita tendencija – nemažai užsakymų vykdė didmiesčiuose gyvenantys studentai.

Nepriklausomai nuo užsakymų srauto, nusprendusiems dirbti per Šv.Velykas, planuojama mokėti premijas už kiekvieną užsakymą.

Šiuo metu „Bolt Market“ greitasis prekių pristatymas vykdomas iš parduotuvių Vilniuje (Kalvarijų g., Smolensko g. ir Ukmergės g.) bei Kaune (Savanorių pr.).

Apie „Bolt“

„Bolt“ – pirmoji Europoje daugiafunkcė programėlė, kurios pagrindinis tikslas – įperkamas, patogesnis ir patikimesnis keliavimas mieste. „Bolt“  paslaugomis  šiuo metu naudojasi daugiau nei 100 mln. klientų iš 45 šalių bei daugiau nei iš 400 miestų Europoje ir Afrikoje. Kompanija siekia paspartinti perėjimą nuo nuosavų automobilių naudojimo iki bendro ir tvaresnio mobilumo pasitelkiant „Bolt“ teikiamas paslaugas. Kompanijos teikiamų paslaugų sąraše – pavėžėjimas, mikromobilumą gerinančios automobilių ir elektrinių paspirtukų dalijimosi paslaugos, maisto į namus bei maisto prekių pristatymas. Įmonė veikia pagal „Žaliąjį planą“ ir yra įsipareigojusi mažinti savo automobilių paliekamą ekologinį pėdsaką bei siūlyti aplinkai draugiškas paslaugų alternatyvas. „Bolt“ paslaugos teikiamos net  23-uose  Lietuvos miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.