Lietuviai mintyse jau vasaroja: perka kondicionierius ir baseinus

Už lango – pavasaris, o mintyse – jau vasara. Prekybos centras internete „Pigu.lt“ fiksuoja drastiškai išaugusius baseinų ir kondicionierių pardavimus.

Balandžio pradžios baseinų pardavimai augo tris kartus, lyginant su 2021 metų tuo pačiu laikotarpiu.
Balandžio pradžios baseinų pardavimai augo tris kartus, lyginant su 2021 metų tuo pačiu laikotarpiu.
„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.
„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-14 15:40, atnaujinta 2022-05-26 13:19

Balandžio pradžios baseinų pardavimai augo tris kartus, lyginant su 2021 metų tuo pačiu laikotarpiu. Kondicionierių parduota dukart daugiau nei pernai.

„Toks pirkėjų elgesys tikrai nėra tipinis – baseinais ir kondicionieriais klientai įprastai susidomi gegužės pabaigoje. Kitos populiariausios mūsų prekės šiuo metu yra sezoninės. Tai – dviračiai, el. paspirtukai, batutai, lauko baldai, kepsninės ir įvairi sodo technika: vejapjovės, pjūklai, sodo traktoriukai“, – vardina „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.

Bene populiariausi – sodo traktoriukai, kurių pardavimai augo daugiau nei du kartus, lyginant su 2021-ųjų balandžio pradžia.

Dukart didesni ir kepsninių pardavimai. Šiuo metu taip pat puikiai perkami išmanieji laikrodžiai ir kavos aparatai.

Ant bangos – ir elektriniai dviračiai, kurių asortimentą „Pigu.lt“ pastaruoju metu išplėtė.

„Šiuo laikotarpiu visada paauga namų apyvokos prekių pardavimai. Žmonės imasi pavasario švaros darbų: tvarkosi namus, valo langus, keičia užuolaidas. Ir šiemet fiksuojame aktyvesnę prekybą dulkių siurbliais ir langų robotais, įvairiomis valymo priemonėmis“, – sako K.Liškauskaitė.

Tarp „Pigu.lt“ pirkėjų neslopsta susidomėjimas įvairiomis prekėmis su Ukrainos simbolika. Kaip ir kovo mėnesį populiariausiomis prekėmis šioje kategorijoje išlieka Ukrainos vėliavos ir vėliavėlės.

Taip pat aktyviai perkami mėlynai geltonomis spalvomis pažymėti džemperiai, marškinėliai ir kepuraitės.

„Atėjus pavasariui, auga susidomėjimas sportinės avalynės ir aprangos, batelių, pavasarinių striukių ir lietpalčių, suknelių, palaidinių kategorijomis. Pardavimai kyla ir aksesuarų – akinių nuo saulės, laikrodžių, rankinių ir piniginių – kategorijose. Stebime augančius liekninančių ir figūrą formuojančių prekių pardavimus“, – pastebi K.Liškauskaitė.

Nors, kaip ir kiekvieną pavasarį, aprangoje dominuoja pastelinės spalvos, šio sezono topas yra ryškios ir gyvos spalvos.

Taip pat – gėlių motyvai ir tviskanti metalo atspalvio medžiaga: sidabras, geltonas ir raudonas auksas.

Tarp populiariausių prekių – žemo liemens sijonai ir kelnės, platėjančios kelnės, klostuoti ar įvairių iškarpymų sijonai, balti kostiumai, palaidinės, suknelės ir įvairių raštų bei spalvų pėdkelnės.

„Pastebime, kad šį sezoną dominuoja didelės rankinės, bateliai su platforma, aukštu kulnu bei smailėjančia nosimi“, – sako K.Liškauskaitė.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“.

„PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Grupės valdomose e. prekybos platformose prekiauja daugiau nei 4000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 2 mln. prekių. Sesijų skaičius per metus siekia apie 150 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.