Armėnija už dujas Rusijai moka rubliais 

Armėnija perėjo prie apmokėjimo už Rusijos dujas rubliais. Kaip pareiškė Armėnijos ekonomikos ministras Vaganas Kerobianas, dujų kaina bus fiksuojama doleriais, o už jas bus mokama rubliais, rašo RBK.

„Gazprom“ atstovas patvirtino, kad sutartis su Jerevanu „jau kelerius metus leidžia mokėti už dujas rubliais, ir šia galimybe naudojamasi“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Gazprom“ atstovas patvirtino, kad sutartis su Jerevanu „jau kelerius metus leidžia mokėti už dujas rubliais, ir šia galimybe naudojamasi“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 11:09 AM

„Kiek aš žinau, keli pastarieji mokėjimai buvo būtent rubliais, bet pagal atitinkamą kursą“, – sakė ministras.

Gazprom“ atstovas Sergejus Kuprijanovas patvirtino, kad sutartis su Jerevanu „jau kelerius metus leidžia mokėti už dujas rubliais, ir šia galimybe naudojamasi“. Pagal šią sutartį dujos Armėnijai tiekiamos po 165 dolerius už tūkstantį kubinių metrų.

Stebėtojai pažymi, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino potvarkis mokėti už dujas rubliais buvo taikomas tik „nedraugiškoms šalims“ (dabar šiame sąraše yra 48 pasaulio valstybės), prie kurių Armėnija nėra priskirta.

Anksčiau Europos Komisija apsvarstė V.Putino reikalavimą mokėti už dujas rubliais ir priėjo išvadą, kad tai pažeistų Rusijai taikomas sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.