Vokiečių nuomonė rusiškos energijos klausimu pasidalijo į rytus ir vakarus

Vokietija rusiškos energijos tiekimo klausimu yra pasidalijusi į rytus ir vakarus, ir vakarų gyventojai labiau linkę toleruoti sunkumus, kylančius dėl karo Ukrainoje, rodo apklausos duomenys.

Vokietija rusiškos energijos tiekimo klausimu yra pasidalijusi į rytus ir vakarus.<br>123 rf nuotr.
Vokietija rusiškos energijos tiekimo klausimu yra pasidalijusi į rytus ir vakarus.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 10:39 AM

Vokietijos vakaruose 64 proc. apklaustųjų yra pasirengę apsieiti be energijos iš Rusijos, o šalies rytuose – tik 42 proc., nustatė viešosios nuomonės tyrimų institutas „Civey“.

Karas Ukrainoje dar kartą parodo skirtingą Vakarų ir Rytų požiūrį į energetikos pertvarką ir visuotinį atšilimą“, – teigė „Eon Foundation“ užsakymu atlikto tyrimo autoriai.

Reprezentatyvios apklausos, kurioje dalyvavo 10 tūkst. respondentų, duomenimis, panašiai išsiskyrė noras susimažinti šildymą arba mažiau vairuoti. Vakaruose tai daryti buvo pasirengę 55-70 proc. apklaustų gyventojų, o rytuose – mažiau nei pusė.

Apklausa taip pat parodė, kad skiriasi požiūris į alternatyvius energijos šaltinius. Rytuose gyvenantys respondentai palaikė akmens anglis kaip alternatyvą rusiškoms dujoms, o vakaruose – atsinaujinančius energijos šaltinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.