Prašo teismo leidimo sulaikyti 300 mln. eurų vertės rusų oligarcho S. Kerimovo superjachtą

Fidžio pareigūnai antradienį paprašė teismo išduoti leidimą neleisti išplaukti iš šalies vandenų vienam rusų oligarchui priklausančiai superjachtai, kurią areštuoti siekia Jungtinės Valstijos.

S.Kerimovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Kerimovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 1:20 PM, atnaujinta Apr 19, 2022, 1:21 PM

Pranešama, kad ši jachta priklauso oligarchui Suleimanui Kerimovui, kuriam dėl Rusijos karo Ukrainoje JAV ir Europos Sąjunga taiko sankcijas.

Fidžio generalinės prokuratūros vadovas kreipėsi į šios salų valstybės Aukščiausiąjį Teismą su prašymu išduoti leidimą sulaikyti motorinę jachtą „Amadea“, praėjusią savaitę prisišvartavusią Lautokoje.

Prokuratūra paprašė „uždrausti laivui „Amadea“ išplaukti iš Fidžio vandenų“, kol vietos ir JAV valdžios institucijos parengs turto arešto orderius.

Prašymo svarstymo data dar nepaskirta.

Praėjusią savaitę policija patvirtino atliekanti tyrimą dėl prabangios jachtos, atplaukusios iš Lotynų Amerikos. Skelbta, kad šis laivas atplaukė į Fidžį neatlikus muitinės procedūrų.

Policijos komisaras sakė, kad pareigūnai aiškinasi, ar nebuvo pažeistos muitinės ar imigracijos taisyklės, taip pat ar nėra problemų dėl narkotikų, ginklų ar pinigų plovimo.

Tinklalapyje superyachtfan.com, pateikiančiame duomenis apie didžiausius ir prabangiausius pramoginius laivus pasaulyje, nurodoma, kad „Amadea“ kaina siekia 325 mln. JAV dolerių (300 mln. eurų).

Įvairiose svetainėse „Amadea“ savininku nurodomas S.Kerimovas, bet nepriklausomai šios informacijos negalima patikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.