„Shell“ atšaukia darbuotojus iš bendrų įmonių su Rusijos bendrovėmis

Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų energetikos milžinė „Shell“ pradėjo atšaukti darbuotojus iš jos bendrų įmonių su Rusijos bendrovėmis, įskaitant „Gazprom“ ir „Gazpromneft“, vykdydama apsisprendimą pasitraukti iš Rusijos dėl karo Ukrainoje, praneša agentūra „Bloomberg“, remdamasi savais informuotais šaltiniais.

„Shell“ pradėjo atšaukti darbuotojus iš jos bendrų įmonių su Rusijos bendrovėmis.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Shell“ pradėjo atšaukti darbuotojus iš jos bendrų įmonių su Rusijos bendrovėmis.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 2:23 PM

Pasak jų, dešimtys „Shell“ darbuotojų, laikinai dirbusių įgyvendinant angliavandenilių telkinių Sachalino salos šelfe įsisavinimo projektus, išvyko iš Rusijos ir buvo perkelti dirbti į kitus bendrovės padalinius.

Kovo pradžioje „Shell“ pranešė ketinanti palaipsniui pasitraukti iš visų angliavandenilių projektų Rusijoje, į kuriuos yra įsitraukusi.

Tačiau balandžio 9-ąją „Bloomberg“ skelbė, kad „Shell“, nepaisant viešo pareiškimo dėl rusiškos naftos atsisakymo, ir toliau ją perka naudodama vadinamąją „prekių maišymo“ schemą.

Leidinys „The Moscow Times“ neseniai rašė, jog „Shell“, BP, „Eni“ ir „TotalEnergies“ visiškai atsisakė rusiškos naftos, o 15 didžiųjų tarptautinių prekiautojų nafta skelbė apie jos pirkimų gegužės mėnesį sumažinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.