Dėl ES sankcijų Lietuvoje įšaldytų piniginių lėšų suma paaugo iki beveik 24 mln. eurų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba praneša, kad dėl Lietuvoje taikomų ES finansinių sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, bendra iš viso įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro daugiau nei 17,920 mln. eurų, 6,432 mln. JAV dolerių ir 3,779 mln. Rusijos rublių.

Bendra įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro per 16,856 mln. eurų, beveik 5,130 mln. JAV dolerių ir 3,233 mln. Rusijos rublių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bendra įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro per 16,856 mln. eurų, beveik 5,130 mln. JAV dolerių ir 3,233 mln. Rusijos rublių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 10:54 AM

Lietuvoje ES finansinės sankcijos, atsižvelgiant į Rusijos veiksmus, kuriais kenkiama Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei arba į juos kėsinamasi, yra taikomos 6 juridiniams asmenims, turintiems sąskaitas Lietuvoje, remiantis sąsajomis per nuosavybės teisę ar kontrolę. Bendra įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro per 16,856 mln. eurų, beveik 5,130 mln. JAV dolerių ir 3,233 mln. Rusijos rublių.

Finansinės sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aleksejumi Nečajevu, Aleksejumi Mordašovu, Andrejumi Melničenka, Andrejumi Gurijevu, Igoriu Sečinu.

Šiuo metu Lietuvoje taip pat apribotos piniginės lėšos, kurias į Lietuvoje veikiančių finansų įstaigų klientų sąskaitas pervedė ES sankcionuojami asmenys, daugiausiai iš užsienio šalių. Bendra tokių įšaldytų piniginių lėšų suma siekia 1,064 mln. eurų, 1,303 mln. JAV dolerių ir 546 tūkst. Rusijos rublių.

Asmenims, kuriems taikomos ES ribojamosios priemonės, susijusios su Rusija, apribota galimybė naudotis Lietuvoje esančiais ir nuosavybės teise priklausančiais 3 nekilnojamojo turto objektais – butais ir 1 žemės sklypu pagal nuomos sutartį.

Su Baltarusija susiję sankcijos

Lietuvoje taip pat taikomos finansinės sankcijos, susijusios su Baltarusija. Sankcijos yra taikomos 3 juridiniams asmenims ir 1 fiziniam asmeniui. Bendra įšaldytų piniginių lėšų suma – per 45,7 tūkst. eurų. Sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aliaksandru Šakutinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.