Seimas nepritarė religinėms bendruomenėms sąskaitas mažinančioms įstatymų pataisoms

Seimas nepritarė Elektros energetikos ir Gamtinių dujų įstatymų pataisoms, kurios leistų religinėms bendruomenėms sumažinti sąskaitas už elektrą ir dujas.

Seimas nepritarė Elektros energetikos ir Gamtinių dujų įstatymų pataisoms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Seimas nepritarė Elektros energetikos ir Gamtinių dujų įstatymų pataisoms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 5:38 PM

Įstatymų pataisas pateikęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantis Seimo narys Česlavas Olševskis siūlė Lietuvoje veikiančioms religinėms bendruomenėms ir bendrijoms, perkančioms elektros energiją ar gamtines dujas savo parapijų bendruomenių narių reikmėms, parapijų žinioje esančių religinės paskirties objektų reikmėms, taikyti tokius pat elektros energijos ir dujų kainas ir tarifus, kaip buitiniams vartotojams.

Jo teigimu, inicijuoti įstatymų pataisas paskatino religinių bendruomenių atstovų kreipimaisi. Anot parlamentaro stipriai pabrangus energetiniams ištekliams, Lietuvoje veikiančios religinės bendruomenės ir bendrijos negali apmokėti milžiniškų sąskaitų už elektrą ir dujas.

„Religinės bendruomenės yra ne pelno siekiančios organizacijos ir negali būti traktuojamos verslo subjektais ar pelną generuojančiomis įstaigomis. Jos išlaikomos daugiausiai iš tikinčiųjų savanorystės pagrindu aukojamų resursų“,– aiškinamajame rašte sako projekto autoriai.

Už Elektros energetikos ir Gamtinių dujų įstatymų pataisas po pateikimo balsavo 41 Seimo narys, 16 buvo prieš, 32 parlamentarai susilaikė. Projektai, nesulaukę Seimo pritarimo, grąžinti iniciatoriams tobulinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.