Šią vasarą iš Lietuvos skraidins 12 naujų krypčių: štai kur bus galima nuvykti

Airijos pigių skrydžių įmonė „Ryanair“ šią vasarą iš Lietuvos skraidins dvylika naujų krypčių. Bendras krypčių iš Lietuvos skaičius pasieks 50, pranešė „Ryanair“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Dara Brady.

Kaunas, tikėtina, bus pirmas oro uostas, kur keleivių skaičius grįš į ikipandeminį dar šiais metais.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kaunas, tikėtina, bus pirmas oro uostas, kur keleivių skaičius grįš į ikipandeminį dar šiais metais.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kaunas, tikėtina, bus pirmas oro uostas, kur keleivių skaičius grįš į ikipandeminį dar šiais metais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kaunas, tikėtina, bus pirmas oro uostas, kur keleivių skaičius grįš į ikipandeminį dar šiais metais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 11:29 AM, atnaujinta Apr 26, 2022, 11:36 AM

„Mes auginame savo keleivių skaičius ir dėl to labai svarbu, jog siūlome daugiau krypčių ir daugiau skrydžių nei bet kuriuo kitu metu prieš pandemiją“, – spaudos konferencijoje antradienį Kaune sakė D. Brady.

Pasak D. Brady, 50 skrydžių „suteikia puikų susisiekimą visiems keleiviams, skrendantiems į ir iš Lietuvos“.

Naujos tiesioginės kryptys numatytos į Alborgą, Briuselį, Budapeštą, Helsinkį, Geteborgą, Madridą, Stokholmą, Varšuvą, Birmingemą, Eindhoveną ir Gdanską.

Šiuo metu Vilniaus ir Kauno oro uostuose bazuojami keturi įmonės lėktuvai – po du kiekviename. Tai, bendrovės skaičiavimais, reiškia 400 mln. eurų investicijas.

„Ryanair“ atstovo teigimu, paskutiniai keleri metai buvo didelis iššūkis oro bendrovėms: pirmiausia dėl pandeminių ribojimų, o tuomet, kai rinka pradėjo atsigauti, dėl Rusijos karo Ukrainoje sukeltų naujų iššūkių, susijusių tiek su skrydžių apribojimais, tiek su aukštomis degalų kainomis.

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius sako, jog Kaunas, tikėtina, bus pirmas oro uostas, kur keleivių skaičius grįš į ikipandeminį lygį dar šiais metais.

„Tikrai pakankamai spartus augimas vyksta ir kituose Lietuvos oro uostuose. Pirmą šių metų ketvirtį mes turėjome apie 80 proc. 2019 m. turėtų keleivių srauto“, – sakė oro uostų atstovas.

M. Zeleniaus teigimu, laukia „tikrai intensyvi vasara“, nes sparčiai kylant visų paslaugų kainoms, žmonės skuba pasinaudoti galimybe pakeliauti mažesnėmis kainomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.