Dėl sankcijų Lietuvoje įšaldytos 10-ties įmonių lėšos

Dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, Lietuvoje įšaldytos dešimties įmonių lėšos, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).

AB „Lifosa“.<br>T.Bauro nuotr.
AB „Lifosa“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 5:53 PM

Anot FNTT, be Rusijos kapitalo energijos tiekėjos „Inter RAO Lietuva“ ir Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“, dar aštuonioms įmonėms Lietuvoje pritaikyti ribojimai.

Latvijos įmonės „Faberlic Baltija“ lėšos įšaldytos dėl sąsajų su Aleksejumi Nečajevu, „Eurochem Logistics International“ – Andrejumi Melničenka, „EM System“ ir „EM Idustry“ bei „Amkodor Baltic“ – dėl sąsajų su Aliaksandru Šakutinu.

„PhosAgro Baltic“ lėšos įšaldytos dėl sąsajų su Andrejumi Guryjevu, Jūrų laivybos registro – su Vitalijumi Saveljevu, Latvijos „TT Baltics“, veikiančios ir Lietuvoje, – su Aleksejumi Mordašovu.

FNTT duomenimis, bendra iš viso įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro daugiau nei 20,278 mln. eurų, 3,419 mln. JAV dolerių ir 546 tūkst. Rusijos rublių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.