Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo veiklą papildo ir pagalba Ukrainos vaikams

Iš karo niokojamos Ukrainos toliau plūstant pabėgėliams, kurių apie 90 proc. yra moterys ir vaikai, Lietuvoje veikiančios paramos organizacijos telkia pastangas, kad suteiktų pagalbą į mūsų šalį atvykstantiems ukrainiečiams. Prie šių pastangų aktyviai prisidėjo ir Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas.

Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo vadovė, grupės „Lewben“ vykdomoji direktorė R.Kavaliauskienė.
Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo vadovė, grupės „Lewben“ vykdomoji direktorė R.Kavaliauskienė.
Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo valdybos narys Vilius Kavaliauskas.
Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo valdybos narys Vilius Kavaliauskas.
Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo vadovė, grupės „Lewben“ vykdomoji direktorė R.Kavaliauskienė.
Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo vadovė, grupės „Lewben“ vykdomoji direktorė R.Kavaliauskienė.
Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo valdybos narė Indrė Tubinienė.
Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo valdybos narė Indrė Tubinienė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 10:00 AM, atnaujinta Apr 28, 2022, 3:13 PM

Integruotų verslo paslaugų grupei „Lewben“ priklausantis Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas buvo įkurtas 2019 m., jo tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių vaikų problemas, rinkti lėšas ir padėti mažiesiems pasveikti.

Apie pastaruoju metu vykdomą fondo veiklą pasakoja Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo vadovė, integruotų verslo paslaugų grupės „Lewben“ vykdomoji direktorė Rita Kavaliauskienė.

Pagalba Ukrainos vaikams

„Pagrindinė fondo misija – pagalba onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Šiam tikslui renkame lėšas, kad padėtume mažiesiems pasveikti. Ukrainą užklupus tragedijai negalėjome likti nuošalyje – užmezgėme partnerystę su VšĮ „Geri startai“, kurios iniciatyva Ukrainos vaikų namų globotiniams suteikiamas prieglobstis Lietuvoje. Bėgantiems iš Ukrainos vaikams reikia ypatingos pagalbos, o mes jaučiame ir tikime, kad galime jiems padėti“, – sako Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo vadovė, integruotų verslo paslaugų grupės „Lewben“ vykdomoji direktorė Rita Kavaliauskienė.

Jungtinės Tautos nurodo, kad nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios iš šalies pabėgo apie 5,2 mln. žmonių ir tai didžiausia nuo Antrojo pasaulinio karo pabėgėlių krizė. Tokio masto žmonių persikėlimas gali turėti rimtų pasekmių ištisoms ateinančioms kartoms.

JT pabėgėlių reikalų agentūros UNHCR duomenimis, apie 90 proc. Ukrainos pabėgėlių yra moterys ir vaikai. Vaikai šioje situacijoje ypač pažeidžiami, nes, kaip perspėja tarptautinės organizacijos, taip pat patenka į didesnės rizikos grupę dėl prekybos žmonėmis ir išnaudojimo.

„Ukrainą ištikusi humanitarinė krizė neišmatuojama. Vaikai karo siaubiamoje šalyje toliau žudomi, sužeidžiami, patiria didžiules psichologines traumas. Ištisos šeimos gyvena apimtos siaubo ir desperatiškai ieško užuovėjos. Įkurdami savo fondą sakėme norintys, kad vaikai gyventų. Linksmi, laimingi ir kuo ilgiau. To paties norime Ukrainos vaikams ir labai tikimės, kad mūsų finansinė parama padės išgelbėti kuo daugiau vaikų ir leis suteikti jiems saugų prieglobstį Lietuvoje“, – pažymi R.Kavaliauskienė.

Daugiau nei dvejus metus veikiantis Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas veiklą vykdo kartu su „Lewben“, „Lewben Art Foundation“ ir naujuoju partneriu „Equite“. Fondo veiklą palaiko ir nuolat gausėjantis bendraminčių rėmėjų būrys. O praėjusių metų pabaigoje buvo įsteigta Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo valdyba, kurią sudaro trys nariai – Rita Kavaliauskienė (pirmininkė), Vilius Kavaliauskas ir Indrė Tubinienė. Valdyba koordinuoja fondo veiklą ir tvirtina strateginius paramos skyrimo planus.

Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas neskiria paramos tiesiogiai šeimoms – surinktas lėšas paskirsto pasirinktos patikimos ir profesionaliai dirbančios organizacijos. Šiuo metu fondas bendradarbiauja su Rimanto Kaukėno paramos grupe bei paramos ir labdaros fondu Mamų unija.

Naujos iniciatyvos kartu su partneriais

Per savo gyvavimo laikotarpį fondas jau prisidėjo prie įvairių paramos projektų, padėjo konkretiems vaikams. Per porą metų įsibėgėjus fondo veiklai, vis daugiau dėmesio skiriama ir kitoms, ne vien su vaikų onkologija susijusioms iniciatyvoms. Pavyzdžiui, įsisiautėjus COVID-19 pandemijai fondo pastangomis buvo nupirkta apsauginių priemonių Nacionaliniam vėžio institutui, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos Onkologiniam skyriui bei Suaugusiųjų onkologijos skyriui, VUL Santaros klinikų Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos skyriui, Senjorų socialinės globos namams bei Mamų unijos šeimos namams. Taip pat nemažai priemonių iškeliavo į įvairiausius Lietuvos kampelius, tiesiai į sunkiai sergančių vaikų namus.

Bendradarbiaudamas su Mamų unija, fondas pernai prisidėjo įrengiant baseiną Vilniaus rajone įsikūrusiems Šeimos namams – tai pagalbos centras sunkiai sergančių vaikų šeimoms.

„Kad ir kokia būtų paramos iniciatyva ar projektas, puikiai suprantame viena – pagalbos ir dėmesio mažiesiems niekada nebus per daug. Šis suvokimas ir yra pagrindinis mūsų veiklos variklis. Kadangi dirbame su patikimais ir patyrusiais partneriais, esame įsitikinę, kad kiekvienas paaukotas euras pasiekia tą žmogutį, kuriam labiausiai reikia pagalbos, tiek kalbant apie mūsų fondo specializaciją – vaikų onkologiją, tiek šiuo metu apie pagalbą Ukrainos vaikams“, – pažymi R.Kavaliauskienė.

Nuo meno iki paramos

Rinkdamas paramą fondas pasitelkia aistrą menui – sutuoktiniai Rita Kavaliauskienė ir Vilius Kavaliauskas, meno fondo „Lewben Art Foundation“ įkūrėjai, yra aistringi meno kolekcininkai, nuolat dalyvaujantys svarbiausiuose Lietuvos ir pasaulio meno renginiuose. Pasak ekspertų, „Lewben Art Foundation“ – vienas aktyviausių vietos ir tarptautinio šiuolaikinio meno darbus kolekcionuojančių, pristatančių ir remiančių fondų Lietuvoje.

Pernai rudenį tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius“ projektų zonoje buvo pristatyta „Lewben Art Foundation“ kriptomeno (NFT) paroda „How Soon is Tomorrow. Collecting NFTs“. Pristatant parodą, buvo surengtas ir antrasis Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo labdaros renginys, kurio metu vyko labdaros aukcionas.

Labdaros aukcionui pirmąjį savo NFT „Tape the Motion. Disco“ dovanojo galerijos „Rooster“ atstovaujamas menininkas Andrius Zakarauskas, o visos surinktos lėšos buvo skirtos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.