Latvijos parlamentas pritarė pataisoms dėl rusiškų dujų importo uždraudimo

Latvijos parlamentas (Saeima) ketvirtadienį pritarė Energetikos įstatymo pataisoms, kurios uždraustų gamtinių dujų tiekimą iš Rusijos.

Latvijos parlamentas pritarė Energetikos įstatymo pataisoms, kurios uždraustų gamtinių dujų tiekimą iš Rusijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Latvijos parlamentas pritarė Energetikos įstatymo pataisoms, kurios uždraustų gamtinių dujų tiekimą iš Rusijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 8:57 AM

Kol kas neaišku, kada šis apribojimas įsigaliotų, tačiau vyriausybė mano, kad tai galėtų įvykti nuo kitų metų. Tikimasi, kad įsigaliojimo data bus aptarta svarstant pataisas per galutinį svarstymą.

Pasak Ekonomikos ministerijos sekretorės parlamente Ilzės Indriksonės, nors artimiausiu metu dujų iš Rusijos importuoti neplanuojama, Latvijai prireiks pagalbos iš planuojamo suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo Estijos Paldiskyje, kad galėtų jų visiškai atsisakyti, atsižvelgiant į rizikas per kitą šildymo sezoną ir dėl galimo elektros tiekimo iš Rusijos nutraukimo.

„Pritardami siūlymui atsisakyti rusiškų dujų siunčiame signalą visuomenei, dujų rinkos dalyviams, mūsų strateginiams ir tarptautiniams partneriams bei pačiai agresorei, kad atsisakome finansuoti Rusijos Ukrainoje pradėtą karą“, – teigiama parlamento spaudos tarnybos pranešime.

Tuo tarpu bendrovės „Latvijas gaze“, kurios trečdalį akcijų valdo „Gazprom“, valdybos pirmininkas Aigaras Kalvitis prieštarauja sprendimui uždrausti gamtinių dujų tiekimą iš Rusijos. Laiške Saeimos ekonomikos komitetui jis teigė, kad dujų tiekėjui pakeisti reikia laiko ir išteklių, o skubotas rusiškų dujų atsisakymas būtų per daug drastiškas sprendimas ir pagilintų energetikos krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.