Rusijos milijardierius sako, kad buvo priverstas parduoti banką dėl komentarų apie karą

Rusijos milijardierius Olegas Tinkovas sako, kad buvo priverstas parduoti savo banką tik už dalį jo vertės dėl savo kritikos Maskvos karui Ukrainoje.

 Olegas Tinkovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Olegas Tinkovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-02 20:59

„Negalėjau aptarti kainos. Tai buvo tarsi įkaitų situacija: imi, kas tau siūloma. Negalėjau derėtis“, – pasakojo jis apie pardavimą per interviu „The New York Times“, kuris pirmadienį pateko į Rusijos žiniasklaidos antraštes.

Dabar jis turi asmens sargybinius, nes su Rusijos žvalgyba ryšių turintys draugai jam sakė, kad Kremlius nori jį nužudyti, pranešė jau kelerius metus užsienyje gyvenantis milijardierius.

Anot O. Tinkovo, Kremliaus administracija grasino ir jo įkurto „Tinkoff Bank“ vadovybei nacionalizavimu, jei bankas nenutrauks su juo ryšių. Tada jis buvo priverstas „už kapeikas“ parduoti 35 proc. savo akcijų. Pirkėjas – milijardierius Vladimiras Potaninas – jam sumokėjo tik 3 proc. tikrosios vertės, skundėsi O. Tinkovas. „Tinkoff Bank“ neigia tai, ką sakė jo įkūrėjas. Jokių grasinimų nebuvo, sakė antrasis pagal dydį Rusijos privatus bankas.

Balandį O. Tinkovas pavadino Rusijos prezidento Vladimiro Putino pradėtą karą Ukrainoje „beprasmiu“ ir tvirtino, kad 90 proc. rusų jam nepritaria. Rusijos armijos nesėkmes jis priskyrė korupcijai, sakydamas, kad visa šalis apimta nepotizmo ir vergiškumo. Po dviejų dienų „Tinkoff Bank“ paskelbė apie pavadinimo pakeitimą. Kiek vėliau į viešumą iškilo ir akcijų pardavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.