Australija pirmą kartą nuo 2010-ųjų pakėlė palūkanų normas

Siekdamas pažaboti infliaciją, Australijos centrinis bankas antradienį pirmą kartą per daugiau nei dešimtmetį pakėlė palūkanų normas.

Australija.<br>Brett Stone/Pexels.com nuotr.
Australija.<br>Brett Stone/Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 9:50 AM

Australijos rezervų bankas pirmą kartą nuo 2010 m. lapkričio pakėlė pagrindinę skolinimosi palūkanų normą 25 baziniais punktais, iki 0,35 proc., ir nurodė, kad pastaruoju metu infliacijos augimas „paspartėjo ir pasiekė aukštesnį lygį, nei tikėtasi“.

Žengęs tokį žingsnį, bankas atsidūrė nuožmių politinių debatų apie Australijos ekonomikos būklę centre prieš gegužės 21 dieną šalyje vyksiančius rinkimus. Partijos ginčijasi, ką galėtų reikšti naujausias palūkanų normų didinimas, – opozicinė leiboristų partija tvirtina, kad tai liudija ekonomikos silpnėjimą ir prastą dabartinės vyriausybės tvarkymąsi su ekonominėmis problemomis.

Tačiau premjeras Scottas Morrisonas savo ruožtu pabrėžia, kad infliacijos augimas atitinka pasaulines tendencijas, įskaitant Rusijos Ukrainoje sukeltą karą.

Metinė infliacija šiuo metu sudaro 5,1 proc.

Manoma, kad palūkanų normos bus keliamos ir toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.