JAV prašymu Fidžyje konfiskuota Rusijos oligarcho jachta

Fidžio valdžia konfiskavo 300 milijonų dolerių vertės Rusijos oligarcho Suleimano Kerimovo jachtą, JAV teisingumo departamentui paprašius sulaikyti laivą dėl sankcijų pažeidimo ir įtariamų korupcinių ryšių, ketvirtadienį pranešė departamentas.

Konfiskavo 300 milijonų dolerių vertės Rusijos oligarcho Suleimano Kerimovo jachtą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Konfiskavo 300 milijonų dolerių vertės Rusijos oligarcho Suleimano Kerimovo jachtą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 5:44 PM

Penkerių metų senumo 106 metrų ilgio jachta „Amadea“ buvo prisišvartavusi Lautokoje, Fidžyje, Ramiojo vandenyno pietuose, kai vietos valdžia perėmė jos kontrolę pagal JAV orderį ir Teisingumo departamento prašymą. „Amadea“ gali būti konfiskuota, remiantis galimais JAV įstatymų, įskaitant Tarptautinės nepaprastosios padėties ekonominių galių įstatymo, pinigų plovimo ir sąmokslo, pažeidimais“, – sakoma departamento pranešime.

S.Kerimovas yra vienas iš grupės Rusijos oligarchų, „kurie pelnosi iš Rusijos vyriausybės per korupciją ir jos piktavališką veiklą visame pasaulyje, įskaitant Krymo okupaciją“, nurodė departamentas. Jungtinės Valstijos taiko sankcijas Rusijos oligarchams, artimiems prezidentui Vladimirui Putinui, tai dalis ekonominių bausmių už invaziją į Ukrainą.

S.Kerimovas, susikrovęs turtus būdamas vienas iš pagrindinių Rusijos energetikos ir finansų įmonių, įskaitant „Gazprom“ ir „Sberbank“, savininkų, taip pat yra Rusijos vyriausybės pareigūnas ir Rusijos Federacijos Tarybos narys, rašoma pranešime.

„Nusikaltėliai, įgalinantys Rusijos režimą, niekur nepaslėps savo turtų“, – sakoma JAV generalinio prokuroro Merricko Garlando pareiškime. „Teisingumo departamentas nepaliaujamai dės pastangas patraukti atsakomybėn tuos, kurie prisideda prie mirties ir sunaikinimo, kurį matome Ukrainoje“, – sakė M.Garlandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.