Pirmasis SGD laivas Lenkijai į Klaipėdą atplauks penktadienį

Penktadienį Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą atplauks pirmasis Lenkijos naftos ir dujų įmonės „PGNiG“ užsakytas SGD krovinys.

Penktadienį Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą atplauks pirmasis Lenkijos naftos ir dujų įmonės „PGNiG“ užsakytas SGD krovinys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Penktadienį Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą atplauks pirmasis Lenkijos naftos ir dujų įmonės „PGNiG“ užsakytas SGD krovinys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 1:50 PM, atnaujinta May 5, 2022, 2:00 PM

Terminalo operatorės „Klaipėdos nafta“ atstovė Orinta Barkauskaitė BNS patvirtino, kad laivas „Aristidis I“ iš JAV Teksaso valstijoje esančio Friporto, kur veikia bendrovės „Freeport LNG“ skystinimo gamykla, atplauks penktadienį vakare. Įmonės SGD krovinių grafikas rodo, kad jis atgabens 150 tūkst. kubinių metrų dujų.

Energetikos ministras Dainius Kreivys ketvirtadienį pranešė, kad „PGNiG“ yra rezervavusi SGD terminalo pajėgumus šešiems laivams, o šie kroviniai aprūpins ne tik Lenkiją, bet ir kitas Baltijos šalis, galbūt ir Suomiją.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pranešė, kad JAV suskystintos gamtinės dujos, tiekiamos per terminalą Klaipėdoje, jau penktadienį dujotiekiu pasieks Lenkiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.