Rusijoje prekybos centrus valdantis V. Uspaskichas neketina jų atsisakyti

Nuo praėjusių metų vasaros du prekybos centrus Rusijoje netiesiogiai valdantis europarlamentaras, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas neketina jų parduoti, nes jos esą nėra strateginės bendrovės, rašo portalas lrt.lt.

V.Uspaskichas.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Uspaskichas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 3:59 PM, atnaujinta May 5, 2022, 4:13 PM

„Šita įmonė nė kiek nesusijusi su Lietuva, nieko neteikia, nieko iš Lietuvos neperka. Nėra strateginė kompanija, kuri kažką gamintų ir padėtų karo dalykams, be to pajamos bendrovės yra visiškai kritusios“, – lrt.lt teigė politikas.

Pasak portalo, V.Uspaskichui priklausanti bendrovė „Vikonda development“ Rusijoje valdo du prekybos centrus „Vikonda“. Vienas jų yra per 200 tūkst. gyventojų turinčiame Rybinske, o kitas – 35 tūkst. žmonių gyvenamoje Koriažmoje.

Remdamasis tarptautinių registrų duomenimis lrt.lt nurodo, kad 78,5 proc. „Vikonda development“ akcijų valdo bendrovė „Edvervita“, o pastarosios 80 proc. akcijų turi V.Uspaskichas.

„Vikonda development“ apyvarta pernai sudarė apie 4 mln. eurų, o pelnas – apie 480 tūkst. eurų. V.Uspaskicho teigimu, bendrovės pajamos prasidėjus karui Ukrainoje krito apie 40 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.