Teisme – už slaptus sandorius gautus didžiulius pinigus pasisavinęs vadybininkas: gresia laisvės atėmimas iki 10 metų

Teismo suole – galimai beveik 60 tūkst. eurų pasisavinęs logistikos vadybininkas. Ikiteisminį tyrimą organizavo Kauno apygardos prokuratūra, tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos pareigūnai.

Teisme – už slaptus sandorius gautus didžiulius pinigus pasisavinęs vadybininkas: gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teisme – už slaptus sandorius gautus didžiulius pinigus pasisavinęs vadybininkas: gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teisme – už slaptus sandorius gautus didžiulius pinigus pasisavinęs vadybininkas: gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Teisme – už slaptus sandorius gautus didžiulius pinigus pasisavinęs vadybininkas: gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba

May 5, 2022, 9:48 AM

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Marijampolės savivaldybėje įkurtoje logistikos įmonėje dirbęs asmuo buvo atsakingas už logistikos paslaugas ir turėjo teisę sudarinėti sutartis su užsakovais. Galimai pasinaudodamas savo pareigomis ir apie tai nieko nepranešęs įmonės vadovui, logistikos vadybininkas galėjo organizuoti logistikos sandorius, ketindamas uždarbį pasisavinti.

Įtariama, kad per beveik tris 2020-2021 metų mėnesius asmuo su kita įmone susitarė dėl 15 krovinių iš Ispanijos pervežimo į Lietuvą, bendra paslaugų suma siekė beveik 60 tūkst. eurų. Pareigūnai įtaria, kad apie šiuos sandorius asmuo nepranešė įmonės vadovui bei nepateikė jokių apskaitos dokumentų bendrovės apskaitą tvarkančiam buhalteriui, o gautą uždarbį – beveik 60 tūkst. eurų – pasisavino, panaudodamas savo reikmėms.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis savo kaltę pripažino ir visiškai atlygino padarytą žalą. Ikiteisminį tyrimą organizavo Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Byla nagrinėjama Kauno apygardos teisme. Teismas už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą gali skirti griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki dešimties metų.

Teismas, atsižvelgęs į visas bylos aplinkybes, už kiekvieną nusikalstamą veiką gali paskirti švelnesnę, negu įstatymo numatyta, bausmę, jeigu nusikalstamą veiką padaręs asmuo pats savo noru atvyko ar pranešė apie šią veiką, prisipažino ją padaręs ir nuoširdžiai gailisi, ir (ar) padėjo ikiteisminiam tyrimui bei teismui išaiškinti nusikalstamą veiką, ir visiškai ar iš dalies atlygino arba pašalino padarytą turtinę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.