I. Šimonytė apie infliacijos pažabojimą: rudenį gali būti teikiami nauji sprendimai

Nepakankant dabar Vyriausybės siūlomų antiinfliacinių priemonių rudenį būtų siūlomi papildomi sprendimai, teigia premjerė Ingrida Šimonytė. Vis dėlto ji teigė mananti, kad dabartinių priemonių turėtų pakakti.

I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-09 13:35, atnaujinta 2022-05-09 14:05

„Jeigu to (Vyriausybės siūlomų antiinfliacinių priemonių – BNS) nepakaks, rudenį bus teikiami papildomi sprendimai. Bet kol kas manome, kad to, ką dabar esame pateikę, pakaks“, – pirmadienį sostinės Lukiškių aikštėje sakė I.Šimonytė.

I.Šimonytė teigė mananti, kad dėl aukštos palyginamosios bazės infliacijos augimo tempas turėtų sulėtėti. Ji pabrėžė, kad šalių, kur fiksuojama dviženklė metinė infliacija, Europos Sąjungoje yra „labai daug“.

„Siūlyčiau neišimti Lietuvos iš konteksto, nes dviženklės infliacijos, ypatingai metinės, šalių Europos Sąjungoje yra labai daug. Ir vis dėlto yra labai didelis skirtumas, ar tai yra dviženklė infliacija ten, kur darbo užmokestis augo dviženkliais skaičiais praėjusiais metais, ar tose šalyse, kuriose darbo užmokestis augo vienu-dviem procentais“, – teigė premjerė.

Balandžio pradžioje I.Šimonytė sakė neatmetanti, kad valstybės biudžetas vėliau šiemet gali būti dar kartą peržiūrimas, jeigu ekonominio scenarijaus prielaidos pasikeistų.

„Kad nereikės papildomų sprendimų, pavyzdžiui, rudenį dėl to, kad ekonominė situacija gali būti ir blogesnė arba galbūt bus galima teikti ir kitus siūlymus ateičiai, jei ta ekonominė situacija bus geresnė ir perspektyvos bus geresnės, tai tą mes pamatysime dar po kurio laiko“, – tuomet sakė I.Šimonytė.

Pirmadienį Statistikos departamentas pranešė, jog balandžio mėnesį metinė infliacija siekė 16,8 proc.

Tikslinamame šių metų biudžeto projekte numatyta 973 mln. eurų skirti antiinfliacinėms priemonėms, iš jų 570 mln. eurų – kompensuoti gyventojams dalį smarkiai išaugusių dujų ir elektros kainų.

Numatoma, kad visos biudžeto išlaidos augs apie 1,47 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.