„Orlen Lietuva“ Ukrainai perdavė tūkstančius tonų kuro

Energetikos ministras Dainius Kreivys sako, kad nuo karo pradžios Lietuva padeda Ukrainai energetikos ištekliais, taip pat ieško būdų, kaip dar labiau išplėsti pagalbą, pranešė Energetikos ministerija.

„Mažeikių nafta“.<br>V.Balkūno nuotr.
„Mažeikių nafta“.<br>V.Balkūno nuotr.
Lenkijos „Orlen“ priklausanti naftos perdirbimo gamykla Mažeikiuose buvo vienas svarbiausių punktų, iš kurio į Ukrainą buvo perduota tūkstančiai tonų kuro.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lenkijos „Orlen“ priklausanti naftos perdirbimo gamykla Mažeikiuose buvo vienas svarbiausių punktų, iš kurio į Ukrainą buvo perduota tūkstančiai tonų kuro.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-10 13:29

Ministro teigimu, iš „Orlen Lietuvos“ gamyklos Ukrainai buvo perduota tūkstančiai tonų kuro, taip pat įvairios įrangos.

„Lenkijos „Orlen“ priklausanti naftos perdirbimo gamykla Mažeikiuose buvo vienas svarbiausių punktų, iš kurio į Ukrainą buvo perduota tūkstančiai tonų kuro. Lietuva taip pat suteikė elektros ir dujų infrastruktūros bei šiluminės energijos įrangos bei toliau teikia kitokią paramą šiose srityse. Nuolat ieškosime būdų, kaip dar labiau išplėsti paramą Ukrainai“, – pranešime sakė D.Kreivys, dalyvavęs Varšuvoje pirmadienį vykusiame Ukrainos energetikos forume, skirtame koordinuoti pagalbą Ukrainai.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Lietuvos nevyriausybinės organizacijos rinko pinigus ir pirko šimtus tonų kuro Ukrainai, taip pat teikia paramą Ukrainos energetikos darbuotojams ir jų šeimoms.

Pasak ministerijos, susitikimo Varšuvoje dalyviai taip pat aptarė naujų pristatymų planus bei tolesnius veiksmus, siekiant sukurti naujas kuro tiekimo grandines Ukrainai bei užtikrinti sklandų logistinį procesą.

Teigiama, kad Ukrainoje degalų poreikis išlieka gyvybiškai svarbus, ypač po to, kai atakų metu buvo sunaikinta Kremenčuko naftos perdirbimo įmonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.