Viena skrydžių bendrovė mažins vietų lėktuvuose skaičių – pritrūko darbuotojų dėl koronaviruso

„EasyJet“ planuoja šią vasarą savo orlaiviuose „Airbus“ sumažinti keleivių vietų skaičių, kad skrydžius būtų galima vykdyti su mažesnėmis įgulomis, nes Jungtinės Karalystės oro bendrovė vis patiria sunkumų dėl COVID-19 susergančių darbuotojų ir naujų darbuotojų įdarbinimo.

„EasyJet“ planuoja šią vasarą savo orlaiviuose „Airbus“ sumažinti keleivių vietų skaičių, kad skrydžius būtų galima vykdyti su mažesnėmis įgulomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„EasyJet“ planuoja šią vasarą savo orlaiviuose „Airbus“ sumažinti keleivių vietų skaičių, kad skrydžius būtų galima vykdyti su mažesnėmis įgulomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 4:32 PM

Oro vežėja savaitgalį nurodė, kad keleivių vietų skaičius jos orlaiviuose „Airbus A319“ per ateinantį vasaros sezoną bus sumažintas nuo 156 iki 150-ies.

Pagal Jungtinės Karalystės civilinės aviacijos administracijos nustatytas taisykles, tai leis skrydžius vykdyti su trimis keleivių salono įgulos nariais vietoj keturių.

„EasyJet“ pranešime nurodė, kad keleivių vietų skaičiaus sumažinimas „yra veiksmingas būdas užtikrinti papildomą mūsų veiklos atsparumą ir lankstumą šią vasarą“.

Prasidėjusi koronaviruso pandemija visiškai sujaukė aviacijos sektorių – oro vežėjai sustabdė daugybę skrydžių ir panaikino tūkstančius darbo vietų. 

Tačiau dabar, kai kelionių apribojimai jau panaikinti, skrydžių paklausa sparčiai atsitiesia ir oro bendrovės skuba įdarbinti naujų darbuotojų.

„EasyJet“ taip pat nurodė, kad keleivių vietų skaičius bus sumažintas tik Jungtinėje Karalystėje turimo orlaivių parko lėktuvuose „Airbus A319“. Jų yra 60, o tai sudaro kiek mažiau nei pusę viso oro bendrovės orlaivių „Airbus A319“ parko.

Per Velykas pigių skrydžių bendrovei teko atšaukti nemažai skrydžių, nes dėl išaugusio koronaviruso atvejų skaičiaus sektoriuje ėmė trūkti dirbti galinčių darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.