Turtingiausias planetos žmogus vienas nerizikuos: naujam sandoriui buria investuotojus

Turtingiausias planetos žmogus Elonas Muskas (50 m.) jau anksčiau paskelbė perkantis socialinį tinklą „Twitter“. Tačiau dabar aiškėja, kad vienas rizikuoti jis nenori, todėl pradėjo burti investuotojus.

Panūdęs įsigyti bendrovę „Twitter“ E.Muskas gundo ir kitus investuotojus.<br>„Scanpix“ nuotr.
Panūdęs įsigyti bendrovę „Twitter“ E.Muskas gundo ir kitus investuotojus.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 7:51 AM, atnaujinta May 11, 2022, 7:54 AM

E.Musko turtas vertinamas net 265 mlrd. dolerių (242 mlrd. eurų), todėl suploti 44 mlrd. dolerių (per 40 mlrd. eurų) už „Twitter“ jis galbūt ir galėtų.

Juolab kad neseniai verslininkas pardavė dalį valdomų jo paties įkurtos elektromobilių gamintojos „Tesla“ akcijų už daugiau nei 8 mlrd. dolerių (7,3 mlrd. eurų), kad nepritrūktų grynųjų pinigų naujam pirkiniui.

Vis dėlto jis nusprendė pasitelkti daugiau investuotojų. Kaip paskelbė JAV vertybinių popierių ir biržos priežiūros komisija, „Twitter“ įsigyti reikalingų paskolų sumą E.Muskas sumažino kone perpus, nes prie jo jungiasi kiti pinigingi pirkėjai.

Tarp jų – investiciniai fondai „Sequoia Capital“, „Vy Capital“ bei „Brookfield“, taip pat Saudo Arabijos princas bei verslininkas Alwaleedas bis Talalas, kuris susiviliojo E.Musko pažadu po sandorio pašalinti „Twitter“ iš biržos, kad kompaniją valdytų uždaras akcininkų ratas.

Taip pat multimilijardierius pranešė, kad derasi ir su dabartiniais „Twitter“ akcininkais, ypač šios bendrovės įkūrėju Jacku Dorsey, kad jie taip pat taptų investuotojais.

„Tai finansiniu ir strateginiu požiūriu protingas žingsnis“, – taip E.Musko veiksmus įvertino „Wedbush Securities“ analitikas Danas Ivesas. Planuojama, kad „Twitter“ perėmimas bus baigtas šiais metais. („Spiegel.de“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.