Viceministrė atšovė „Beatos virtuvės“ vadovei: galimybė mokėti mokesčius yra Dievo palaima

Verslas, kuris gali mokėti mokesčius ir taip prisidėti prie bendros valstybės gerovės kūrimo, turėtų jausti pasididžiavimą ir džiaugsmą, mano finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.

O.Bložienė.<br>D.Umbraso nuotr.
O.Bložienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 9:40 AM, atnaujinta May 11, 2022, 9:42 AM

Tokią mintį viceministrė išsakė Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) iniciatyva surengtoje diskusijoje Pagarbos mokesčių mokėtojams dienos proga, reaguodama į verslininkės Odetos Bložienės pasisakymą, kad tik maža dalis įmonių generuojamų pajamų galiausiai tenka įmonės savininkams.

„Per visus tuos metus, kiek buvau akcininkė, tai pagrindinis laimėtojas iš mano verslo yra valstybė. Iš savo visos apyvartos sumoku trečdalį mokesčių, trečdalis keliauja darbuotojams ir trečdalis yra skirta tiekėjams, patalpų savininkams. Tai išties akcininkas, verslininkas yra šioje eilėje stovintis paskutinis“, – diskusijoje kalbėjo O.Bložienė.

Reaguodama į šią mintį viceministrė replikavo, kad verslui iš tiesų „būtų liūdna“, jeigu visą uždirbamą pelną būtų galima pasilikti sau, juo nereikėtų dalintis. Politikė pažymėjo, kad didžioji dalis įmonių sumokamų mokesčių skiriami valstybės teikiamų paslaugų ir bendros gerovės kūrimui.

„Kiekvieną mokestį mokant, ne tiek svarbu, kiek tu gauni už tą sumokėjimą, bet aš galvoju, kokia yra garbė verslui, kokia yra Dievo palaima, kad gali sumokėti kažkam ir padėti. Kiekvienas sumokėtas mokestis, kiekvienas euras sumokamas mokytojui, gydytojui, kelių tiesimui“, – tikino R.Bilkštytė.

Naujienų agentūra ELTA primena, kad nuo 2018 m. gegužės 11 d. yra įtraukta į Lietuvos Respublikos atmintinų dienų sąrašą kaip Pagarbos mokesčių mokėtojams diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.