Lietuvos bankas parengė Kapitalo rinkos plėtros planą

Lietuvos bankas (LB) parengė Kapitalo rinkos plėtros priemonių planą – jį įgyvendinus tikimasi kapitalo rinkos augimo, didesnio patrauklesnė šalies ir užsienio investuotojams. Manoma, kad tai paskatins verslą gauti alternatyvų finansavimą, o gyventojams – investuoti lėšas.

Lietuvos bankas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos bankas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2022, 11:51 AM

Planas bus teikiamas Vyriausybei, o pirmieji sektoriaus pokyčiai numatomi jau šiais metais, pranešė Lietuvos bankas.

„Atlikome išsamų parengiamąjį darbą, numatėme efektyvias priemones ir tikimės, kad per artimiausius keletą metų mums pavyks pasiekti reikšmingo progreso plečiant galimybes įmonėms kapitalo rinkose pritraukti finansinių išteklių, o gyventojams suteikiant naujų, jiems suprantamų ir saugių būdų investuoti lėšas“, – pranešime sakė LB valdybos narys Simonas Krėpšta.

Tikimasi, kad įgyvendinus priemones iki 2025 metų reguliuojama rinka ir daugiašalė prekybos sistema išaugs ketvirtadaliu, sutelktinio finansavimo rinka – dukart, o bendrovių, išleidusių obligacijas, skaičius – trimis ketvirtadaliais.

Numatoma įkurti Kapitalo rinkos tarybą, kuri prižiūrėtų plano įgyvendinimą. Ją sudarytų ir institucijų, ir verslo asociacijų atstovai.

Plane numatomos konkrečios priemonės, kaip tobulinti teisinį reguliavimą, įskaitant Akcinių bendrovių įstatymo pakeitimus, investicinės sąskaitos įteisinimą bei kitus pokyčius, kurie paskatintų mažas ir vidutines įmones pritraukti finansavimą leidžiant vertybinius popierius, išplėstų pensijų fondų galimybes investuoti į įvairesnes finansų rinkos priemones, leistų į vertybinių popierių biržos prekybos sąrašus įtraukti valstybės valdomas įmones.

Toliau bus siekiama, kad Baltijos valstybių kapitalo rinkos būtų priskirtos prie besivystančių rinkų. Tai paskatintų tarptautinių investuotojų susidomėjimą regionu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.