Šiaulių meras šaukiasi pagalbos: miesto atliekų tvarkytojams gresia bankrotas

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pranešė kreipęsis į parlamentinių partijų vadovus, prašydamas inicijuoti maždaug 4 mln. eurų kaip skolos nurašymą Šiaulių atliekų tvarkytojams.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pranešė kreipęsis į parlamentinių partijų vadovus, prašydamas inicijuoti maždaug 4 mln. eurų kaip skolos nurašymą Šiaulių atliekų tvarkytojams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pranešė kreipęsis į parlamentinių partijų vadovus, prašydamas inicijuoti maždaug 4 mln. eurų kaip skolos nurašymą Šiaulių atliekų tvarkytojams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2022, 12:11 PM

Jo teigimu, susidariusi situacija Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui (ŠRATC) grasina bankrotu.

Mero teigimu, valstybė reikalauja, kad ŠRATC grąžintų apie 4 mln. eurų ES lėšų, kurių centras negavo.

„Ši suma 2010 m. pervesta avansu už projekto „Šiaulių regiono komunalinių atliekų tvarkymo sistemos plėtra“ įgyvendinimą, tačiau bankrutavus bankui „Snoras“ nebuvo panaudota, o projektui žlugus, Šiaulių regionas turėjo tenkintis kur kas prastesne atliekų perdirbimo gamykla, nei buvo pastatytos kituose regionuose“, – tvirtina A. Visockas.

Jo teigimu, visą procesą valdė Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra, tačiau atsakomybė dėl patirtų nuostolių permesta Šiaulių regiono gyventojams.

Pranešime teigiama, kad ŠRATC bylinėjosi, bet teismai įpareigojo „Turto bankui“ sumokti minėtus 4 mln. eurų.

Be to, meras priminė, kad 2020–2021 m. centras turėjo padengti teismo priteistus daugiau kaip 2 mln. eurų nuostolių bendrovei „Energijos parkas“ dėl nepakankamo dujų išgavimo.

„Visgi, esant politinei valiai, išeitį galima rasti. Pavyzdžiui, Konkurencijos taryba pateikė išaiškinimą, jog yra skolos nurašymo galimybė. Tačiau tam turi būti keičiami atitinkami teisės aktai“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro dalininkais yra septynios regiono savivaldybės: Šiaulių miesto, Akmenės, Joniškio, Radviliškio, Pakruojo, Kelmės ir Šiaulių rajonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.