Tadas Ignatavičius. Magijos neliko jokios. Tiktai pinigai

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad bus priversti atleisti 2000 darbuotojų, ir jų išeitinėms išmokoms žada išleisti apie 6 mln. eurų. Vadinasi, kiekvienas darbą praradęs įmonės darbuotojas vidutiniškai turėtų būti palydėtas su maždaug 3 tūkst. eurų kompensacija.

Tadas Ignatavičius<br>T.Bauro nuotr.
Tadas Ignatavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2022, 7:12 AM, atnaujinta May 17, 2022, 5:05 PM

Bet turint galvoje, kad ketinama atsisveikinti ir su ketvirtadaliu įvairaus lygio vadovų, eiliniams darbuotojams pyragais, matyt, nekvepės.

Mat tuo pat metu, kai tiesdama ranką į valstybės kišenę įmonė nuo bankroto ėmė gelbėtis masiniu darbuotojų atleidimu, buvęs jos vadovas M.Bartuška buvo pamalonintas solidžia premija.

Taip, perskaitėte teisingai. Po skandalo dėl baltarusiškų krovinių tranzito iš pareigų turėjęs trauktis M.Bartuška balandį gavo 19,3 tūkst. eurų premiją (be anksčiau jam išmokėtos daugiau kaip 50 tūkst. eurų išeitinės išmokos).

Tiesa, iš rusiškų bei baltarusiškų krovinių pelną sėmusios įmonės valdyba M.Bartuškai šiemet buvo mažiau dosni nei anksčiau. Antai ilgai liaupsintam ir apie 10 tūkst. eurų algą gaudavusiam direktoriui už itin gerus darbo rodiklius pernai atriekta 30 tūkst. eurų premija, taigi bene dukart didesnė.

Bet paaiškėjo, kad po smarkiai pudruotu įmonės įvaizdžiu slepiasi net ne koks magijos triukams naudojamas triušis, o dramblys molinėmis kojomis.

Sustojo kroviniai iš Rytų, išgaravo ir iki tol girta gerosios valdymo praktikos magija, kuri jau keičiama ne kartą girdėtais šūkiais apie planus didinti veiklos efektyvumą, sąnaudų mažinimą, diversifikaciją ir plėtrą į naujas rinkas.

Bet argi ne už tai dosniai dalytos premijos anksčiau?

Gali būti, kad švaistydamiesi premijomis valdybos nariai dangsto ir savo pačių darbo broką. Panašu, kad M.Bartuška iš įmonės katapultavosi tik užsitikrinęs papildomą parašiutą.

Ar nepigiai atsiėję abipusiai valstybės įmonės valdybos ir buvusio jos vadovo susitarimai neturėtų atsidurti po kokiu nors STT didinamuoju stiklu?

Gal ir turėtų, bet tada sunkiau nematyti, kaip piniguose maudosi ir, pavyzdžiui, Registrų centro vadovas S.Urbanavičius. O kam norisi kėsintis į buvusio STT viršininko aukso kasyklas?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.