Šveicarijos įmonė atleidžia karo nuniokotos gamyklos Ukrainoje darbuotojus

Šveicarijos stiklo butelių ir stiklainių gamintoja „Vetropack“ trečiadienį pranešė, kad karas Ukrainoje padarė daug žalos jos gamyklai Kijevo regione, todėl yra priversta atleisti keturis šimtus, arba du trečdalius, šios įmonės darbuotojų.

Rusijai prieš beveik tris mėnesius įsiveržus į Ukrainą, „Vetropack“ sustabdė gamybą Hostomelyje esančioje įmonėje, tačiau ir toliau mokėjo atlyginimus šešiems šimtams jos darbuotojų.<br> Pixabay.com nuotr.
Rusijai prieš beveik tris mėnesius įsiveržus į Ukrainą, „Vetropack“ sustabdė gamybą Hostomelyje esančioje įmonėje, tačiau ir toliau mokėjo atlyginimus šešiems šimtams jos darbuotojų.<br> Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 2:28 PM

Rusijai prieš beveik tris mėnesius įsiveržus į Ukrainą, „Vetropack“ sustabdė gamybą Hostomelyje esančioje įmonėje, tačiau ir toliau mokėjo atlyginimus šešiems šimtams jos darbuotojų.

„Suprantame, kokį poveikį šis sprendimas turės mūsų darbuotojams Ukrainoje, tačiau šiuo metu nematome kitos išeities“, – sakė „Vetropack“ generalinis direktorius Johannas Reiteris.

„Karinių veiksmų padaryta žala mūsų gamyklai yra didelė, nors ir nėra nepataisoma. Kita vertus, net ir karui pasibaigus, o šiuo metu to neįmanoma nuspėti, nebus įmanoma iškart atnaujinti jos veiklos“, – sakė jis.

Bendrovė pridūrė, jog dauguma gamyklos Hostomelyje darbuotojų yra karo prievolės amžiaus vyrai, kurie negali išvykti iš šalies, todėl negali būti persikelti į kitas gamyklas užsienyje.

„Vetropack“ tiekia stiklo butelius ir tarą maisto ir gėrimų gamintojams Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.