Liūdnai pagarsėjusiam Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui ieškoma naujo vadovo

Ieškoma naujo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro vadovo – Žemės ūkio ministerija ketvirtadienį paskelbė šių pareigų konkursą. Naujo vadovo ieškoma po to, kai pernai įstaigoje nustačius nepotizmo apraiškas pasitraukė tuomet jai vadovavęs Sigitas Puodžiukas.

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 12:23 PM

Konkursui paraiškų laukiama iki birželio 2 dienos. Jo sąlygose nurodoma, kad pretendentai turi turėti aukštąjį magistro laipsnio išsilavinimą, bent vienerių metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti anglų kalbą.

Skelbta, kad nuostolingai dirbančioje įmonėje kai kuriems darbuotojams 2019–2021 metais buvo mokamos rinkos sąlygas gerokai viršijančios algos, pavyzdžiui, vieno darbuotojo vidutinė mėnesio alga siekė 18 tūkst. eurų, kito – 12 tūkst. eurų. Didžiąją dalį darbo pajamų sudarė atlygis ir priedai už papildomus darbus ir projektus, kurių dalis, tikėtina, buvo atlikta darbo metu.

Be to, įmonė nusprendė savo resursais kurti programinę įrangą vidaus naudojimui, neįvertinus, kiek realiai tai kainuos ir kokia programų kaina rinkoje. Už šių sistemų kūrimą kai kuriems darbuotojams buvo mokama papildomai. Tie patys darbuotojai ir priėmė sprendimus kurti tokią įrangą, ir patys ją kūrė ir dar už tai gavo papildomą užmokestį, kai kada net viršijantį pareiginę algą.

Centrui šiuo metu laikinai vadovauja Artūras Palekas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.