Nutraukę ryšius su Rusija ima trūkti stiklo taros – aludariai pirkėjams turi svarbų prašymą

Didžiausias Lietuvos aludaris „Švyturys-Utenos alus“ praneša, jog dėl Rusijos karo Ukrainoje nutraukus visus verslo santykius su šalimi agresore, jau dabar susiduria su stiklinės taros trūkumu. Artimiausiu metu, pasak įmonės atstovų, stiklinių butelių bus dar labiau stokojama, mat dalis jų buvo gaminama Rusijoje. Siekiant kompensuoti praradimus, produkcija pradėta aktyviau pilstyti į skardines pakuotes, tačiau vartotojai raginami neužlaikyti susikaupusios stiklinės įmonės taros ir grąžinti ją į depozito sistemą.

Stiklo tara.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Stiklo tara.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Stiklo tara.<br>V.Balkūno nuotr.
Stiklo tara.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 10:31 AM, atnaujinta May 24, 2022, 10:32 AM

Stiklinę tarą keičia skardinės pakuotės

Kaip pasakoja įmonės pardavimų direktorius Mindaugas Čižauskas, šiuo metu stiklo taros labiausiai trūksta „Tuborg Green“ „Tuborg Lime Cut“, „Dlight Energy“, „Dlight Lemon“ 0,33 l produkcijai pilstyti. Tiesa, minimi produktai iš rinkos nesitraukia – juos įmonė pradėjo pilstyti į 0,33 l skardines pakuotes. Kai kuriuose prekybos taškuose sutinkami ir šios produkcijos stikliniuose buteliuose likučiai, ir naujai išpilstyta skardinėje pakuotėje pasiūla.

Aiškindamas tokią susidariusią situaciją, M.Čižauskas akcentuoja pasikeitusią geopolitinę situaciją ir verslo priimtus sprendimus, susijusius su tuo.

„Taros pirkimai paprastai būna suplanuoti iš anksto, tačiau, prasidėjus karui, nutraukėme bet kokius ekonominius ryšius su agresore, tad jau kurį laiką nebegauname dalies stiklo butelių. Situacija galėtų būti kritinė, tačiau mus iš dalies gelbsti tas pats sprendimas – neprekiauti su Rusija ir Baltarusija. Būtent eksportui planuotus skardinių kiekius dabar naudojame įvairiems gėrimams, kuriems trūkstame stiklo taros. Nebegaminant šioms rinkoms, pavyksta padengti išaugusį poreikį Lietuvoje“, – komentuoja pardavimų direktorius.

Anot jo, siekiant, kad vartotojai nepajustų stipraus stiklo butelių trūkumo, naujai išpilstytas skardines pakuotes stengiamasi statyti į tas pačias vietas, kur stovėdavo stiklo buteliukai – tai prekybos taškų lankytojams padeda rasti jau pamėgtą, tačiau naujoje pakuotėje esančią produkciją, sukeliant jiems kuo mažiau nepatogumų.

Stiklinius butelius kviečia grąžinti

M.Čižausko teigimu, didžiuosiuose prekybos taškuose taip pat buvo sustabdyti ir nealkoholinio alaus „Ekstra“ stiklo taroje pardavimai – dėl nepakankamo sugrįžimo į rinką yra tikimybė pritrūkti iš šių butelių.

„Stebima, jog vartotojai šią tarą linkę užlaikyti savo namuose – jų sugrįžimo kelias į depozito sistemą gana ilgas. Tad tiems, kurie savo namuose turi sukaupę „Ekstra“ ir „Dlight“ stiklinių butelių, primename ir prašome jų neužlaikyti. Tuo metu „Tuborg“ gėrimus, lyg šiol pilstytus ne į daugkartinio naudojimo 0,33 l stiklo tarą, nuo dabar galėsime siūlyti jau tik skardinėse pakuotėse“, – aiškina įmonės atstovas.

Kalbėdamas apie ilgalaikę perspektyvą, M.Čižauskas pasakoja, jog tikimasi surasti naujus partnerius stiklo butelių gamybai ir, pasibaigus karštajam sezonui, užsitikrinti jų tolesnį tiekimą.

„Problema ta, kad šiuo metu ne tik Lietuvoje, bet visoje Europoje trūksta stiklo gamintojų pajėgumų, nes nemažus stiklo kiekius Europos rinkai tiekdavo Rusijos įmonės. Tad šią vasarą papildomų kiekių stiklo butelių įsigyti jau neįmanoma. Tikimės ir dedame pastangas, kad padėtis pasikeistų bent pasibaigus sezonui – deramės su Lietuvos ir Baltijos šalių stiklo gamintojais dėl didesnių kiekių. Neįmanoma gauti ir papildomų skardinių, tačiau mus gelbsti nestandartinis sprendimas – perorientuoti eksportui skirtas skardines Lietuvos vartotojams.

Žinoma, aliuminio kainoms šį pavasarį pasiekus rekordines aukštumas, už skardines irgi mokame daugiau, tačiau šiandien tai yra kone vienintelis sprendimas racionaliai amortizuoti susidariusius iššūkius rinkoje“, – sako įmonės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.