Ispanija į puslaidininkių sektorių investuos 12 mlrd. eurų

Ispanijos vyriausybė antradienį patvirtino planą į puslaidininkių ir mikroschemų sektorių investuoti 12 mlrd. eurų, visame pasaulyje neslopstant šių komponentų paklausai, sutrikdžiusiai elektronikos ir automobilių pramonę.

Pasaulyje neslopstant puslaidininkių paklausai, sutriko elektronikos ir automobilių pramonė.<br>www.unsplash.com nuotr.
Pasaulyje neslopstant puslaidininkių paklausai, sutriko elektronikos ir automobilių pramonė.<br>www.unsplash.com nuotr.
 Ispanijos vėliava. <br>jorono/pixabay.com nuotr.
 Ispanijos vėliava. <br>jorono/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 25, 2022, 12:54 PM

Programos, kuri daugiausia bus finansuojama ES lėšomis, skirtomis padėti įveikti COVID-19 krizės padarinius, tikslas yra padėti Ispanijai „tapti pagrindine žaidėja pasaulinėje puslaidininkių vertės grandinėje“, tviteryje parašė ministras pirmininkas Pedro Sanchezas.

„Siekiame sukurti tvirtą ekosistemą kompiuterijos ateičiai Europoje ir pritraukti dideles investicijas į puslaidininkių pramonę“, – pridūrė premjeras.

P.Sanchezas antradienį Šveicarijos kurorte Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume susitiko su lustų gamintojų „Intel“ ir „Qualcomm“ vadovais, kad aptartų planą.

Programos lėšomis bus finansuojami moksliniai tyrimai ir plėtra, remiamos strateginių projektų įgyvendinime dalyvaujančios ispanų įmonės ir finansuojami startuoliai, taip pat vidaus puslaidininkių gamybos pajėgumai.

Programa apims „visą vertės grandinę – nuo projektavimo iki lustų gamybos“, – teigė ekonomikos ministrė Nadia Calvino spaudos konferencijoje, surengtoje po savaitinio ministrų kabineto posėdžio, kuriame buvo patvirtintas minėtas planas.

„Sieksime visapusiškai plėtoti Ispanijos mikroelektronikos ir puslaidininkių pramonės projektavimo ir gamybos pajėgumus“, – pridūrė ministrė.

Daugiausia Azijoje gaminami puslaidininkiai ir mikroschemos naudojami įvairiuose gaminiuose – nuo ​​automobilių iki skalbimo mašinų ir išmaniųjų telefonų.

Netikėtas puslaidininkių ir mikroschemų paklausos padidėjimas, lemtas besiplečiančio skaitmeninimo ir pasiūlos kaitos problemų, susijusių su COVID-19 pandemijos padariniais, sukėlė pasaulinį šių dalių trūkumą.

Tai sulėtino gamybos veiklą. Automobilių gamintojams teko mažinti gamybos apimtis, o elektroninių prietaisų gamintojai susidūrė su sunkumais mėgindami neatsilikti nuo telefonų, televizorių ir žaidimų konsolių paklausos.

ES vasarį pristatė 43 mlrd. eurų planą iki 2030 metų keturis kartus padidinti puslaidininkių pasiūlą Europoje ir sumažinti savo priklausomybę nuo Azijos šioje srityje.

Plano tikslas – iki 2030 metų padvigubinti dabartinę puslaidininkių rinkos dalį iki 20 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.