Taivano investuotojai siekia plėsti ryšius su Lietuvos startuoliais

Lietuva norėtų tapti Taivano vartais į Europą bei plėsti šalies startuolių veiklą šioje Pietryčių Azijos saloje, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė sako, kad Taivano investuotojus itin domina Lietuvos startuolių ekosistemos potencialas, be to, yra daug galimybių Lietuvos verslams didinti savo matomumą Azijoje.

Taivano investuotojai siekia plėsti ryšius su Lietuvos startuoliais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Taivano investuotojai siekia plėsti ryšius su Lietuvos startuoliais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-27 12:22

Taivanas pasaulyje garsėja pažangiomis technologijomis, o kuriant inovatyvius sprendimus dalyvauja tiek viešasis, tiek privatus sektoriai. Taivano investuotojus itin domina Lietuvos startuolių ekosistemos potencialas, taip pat matome daug galimybių Lietuvos verslams didinti savo matomumą Azijoje. Galime tapti ne tik Taivano vartais į Europos rinką, bet ir plėsti mūsų startuolių veiklą šioje Pietryčių Azijos šalyje“, – pranešime sakė ji.

Taivano startuolių ekosistemos atstovai penktadienį Vilniuje pristatys 200 mln. JAV dolerių „Taiwania Capital“ fondą, skirtą investicijoms į Lietuvą, Čekiją ir Slovakiją. Fondas bus pristatytas didžiausio tarptautinio startuolių centro Taivane „Startup Terrace“ renginyje „The Best Passage to Asia“, kuriame bus pristatyti ir inovatyvūs taivaniečių sprendimai.

Vilniuje, be to, bus pasirašytas susitarimas tarp „Startup Terrace“ bei Inovacijų agentūros dėl bendradarbiavimo skatinant abiejų šalių startuolių ekosistemas ir jų bendrą veiklą. Šiuo metu „Startup Terrace“ vienija apie 200 startuolių.

Šiuo metu Lietuvoje yra apie 1000 startuolių, tarp jų – du „vienaragiai“, o per kelerius metus siekiama šalies jų ekosistemą išauginti bent tris kartus. Šių metų pradžioje Taivanas paskelbė apie 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.