Prieš atostogas – galvosūkis Bulgarijai: kaip iš viešbučių prie jūros iškelti Ukrainos pabėgėlius

Bulgarijoje esantys karo pabėgėliai iš Ukrainos dar prieš atostogų sezoną iš viešbučių prie Juodosios jūros bus perkelti į priėmimo centrus. „Bulgarija nebegali sau leisti išlaikyti Ukrainos pabėgėlių viešbučiuose prie jūros“, – vaizdo įraše sakė vicepremjerė Kalina Konstantinova. Žmonių perkėlimas bus pradėtas ateinančiomis dienomis.

Bulgarija.<br>A.Čepulinskaitės nuotr.
Bulgarija.<br>A.Čepulinskaitės nuotr.
Bulgarija.<br>A.Čepulinskaitės nuotr.
Bulgarija.<br>A.Čepulinskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-31 11:41, atnaujinta 2022-05-31 14:03

Institucijų duomenimis, Bulgarijoje yra apie 90 tūkst. žmonių iš Ukrainos. Turistinis sezonas prie Juodosios jūros prasideda pirmąją birželio pusę.

Prieš tai daugelis pabėgėlių nesutiko iš tenykščių viešbučių persikelti į valstybinius poilsio namus šalies gilumoje. Specialiai tam suorganizuotos kelionės traukiniais ar autobusais didelio dėmesio nesulaukė. Daugelis pabėgėlių baiminasi, kad nuošaliuose kurortuose gali nebūti medicininės priežiūros ar apsipirkimo galimybių. Anot bulgarų žiniasklaidos, minėta galimybe pasinaudojo tik 500 pabėgėlių.

Bulgarija pabėgėliams iš Ukrainos pirmiausiai yra tranzitinė šalis, jie dažniausiai vyksta toliau į Vidurio Europą. Nuo karo pradžios vasario pabaigoje į šalį atvyko apie 300 tūkst. žmonių. Oficialiais pirmadienio duomenimis, Bulgarijoje liko 90 365 pabėgėliai. Jie apgyvendinti viešbučiuose, taip pat apsistoję pas draugus, giminaičius ar savanorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.