„Eurovaistinė“ iš lentynų pašalino visas rusiškas ir baltarusiškas prekes

Vieną didžiausių vaistinių tinklų Lietuvoje valdanti „Vilniaus prekybos“ grupės bendrovė „Eurovaistinė“ teigia, kad jos veiklą tiesiogiai paveikė Rusijos pradėtas karas Ukrainoje – iš tinklo vaistinių buvo pašalintos visos rusiškos ir baltarusiškos prekės, tačiau jos rezultatams tai didelės įtakos neturi.

Vienintelė „Eurovaistinės“ akcininkė yra bendrovė „Euroapotheca“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vienintelė „Eurovaistinės“ akcininkė yra bendrovė „Euroapotheca“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 8:23 AM

Teigiama, kad šis žingsnis didelės įtakos bendrovės finansams neturės, tačiau tikslaus karo poveikio Registrų centrui pateiktoje 2021 m. bendrovės veiklos ataskaitoje jos vadovybė neįvardijo.

„Bendrovė pašalino visas rusiškas ir baltarusiškas prekes iš prekybos ir nutraukė tolesnį jų tiekimą. Tai bendrovės veiklai ir finansiniams rezultatams reikšmingos įtakos neturės. Vadovybė šiuo metu negali pateikti tikslaus vertinimo, kaip karas Ukrainoje paveiks finansinius rezultatus“, – rašoma kovo pabaigoje parengtoje ataskaitoje.

„Eurovaistinė“ pernai gavo 278,3 mln. eurų pajamų, arba 1,2 proc. daugiau nei 2020 m. (274,9 mln. eurų), tačiau grynasis įmonės pelnas sumažėjo 37 proc. iki 1,97 mln. eurų (3,13 mln. eurų).

Pasak įmonės, jos finansiniams rezultatams daugiausiai įtakos turėjo asortimento plėtra ir didėjančios išlaidos darbuotojų atlyginimams.

„Pokytį labiausiai lėmė kosmetikos ir grožio prekių asortimento plėtra ir pardavimai bei darbo užmokesčio kaštų didėjimas“, – teigiama metiniame pranešime.

Pernai „Eurovaistinė“ akcininkei išmokėjo 3,13 mln. eurų dividendų – beveik dukart daugiau nei 2020 m. (1,6 mln. eurų).

2021-ųjų pabaigoje bendrovė turėjo 274 vaistines, „Sodros“ duomenimis, jose dirba 1,5 tūkst. darbuotojų.

Vienintelė „Eurovaistinės“ akcininkė yra bendrovė „Euroapotheca“, kurią kontroliuoja verslininko Nerijaus Numos valdoma „Vilniaus prekyba“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.