Ispanija pratęsė priemones, švelninančias kylančių kainų poveikį – įtraukė ir 20 centų nuolaidą degalams

Tarp numatytų priemonių yra 20 centų nuolaida už litrą degalų, iš kurių 15 centų padengs valstybė o likusią dalį – degalų tiekėjai, bei pratęstas PVM energijos sąnaudoms sumažinimas.

Tarp numatytų priemonių yra 20 centų nuolaida už litrą degalų.<br>AKuptsova/pixabay.com asociatyvi nuotr.
Tarp numatytų priemonių yra 20 centų nuolaida už litrą degalų.<br>AKuptsova/pixabay.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 12:15 PM

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas trečiadienį pranešė apie finansinių priemonių paketo, skirto sušvelninti dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir kitų veiksnių kylančių kainų poveikį, pratęsimą. „Vyriausybė pratęs atsako į karo padarinius planą dar trims mėnesiams“, – pranešė premjeras susitikime su savo socialistų partijos įstatymų leidėjais.

Priemonės, kurios įsigaliojo balandžio 1 dieną ir buvo numatyta, kad galios iki birželio 30 dienos, apima 6 mlrd. eurų (6,4 mlrd. JAV dolerių) tiesioginę pagalbą įmonėms ir namų ūkiams, nukentėjusiems nuo Rusijos invazijos į Ukrainą.

Tarp numatytų priemonių yra 20 centų nuolaida už litrą degalų, iš kurių 15 centų padengs valstybė o likusią dalį – degalų tiekėjai, bei pratęstas pridėtinės vertės mokesčio energijos sąnaudoms sumažinimas.

P.Sanchezas nenurodė, kiek paketo pratęsimas atsieis valstybei.

„Taikant šias priemones, pavyko 60 proc. sumažinti mokesčius elektrai, išplėtėme socialinės paramos paketo apimtį iki 2 mln. būstų ir apsaugojome pažeidžiamiausius žmones“, – kalbėjo ministras pirmininkas apie priemonę, skirtą sumažinti vartotojų sąskaitas už elektrą.

Jau ne vieną mėnesį Ispanija, kaip ir daugelis kitų šalių, kovoja su sparčiai augančia infliacija, paskatintą ekonomikos atsigavimo po pandemijos ir karo Ukrainoje poveikio.

Remiantis Nacionalinio statistikos instituto (INE) pirmadienį paskelbtais duomenimis, gegužę šalyje metų infliacija vėl išaugo ir pasiekė 8,7 proc. – 0,4 proc. daugiau nei balandžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.