Sankcijų Rusijai ir jos oligarchams suvaržytų Lietuvos įmonių sąraše – anglies prekybininkė

Vakarų sankcijų Rusijai ir jos oligarchams suvaržytų Lietuvos įmonių sąraše atsidūrė Rusijos bendrovės SUEK (Sibiro anglių energetikos kompanija – BNS) padalinys „SUEK Baltic“. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) skelbia, kad „SUEK Baltic“ lėšos įšaldytos dėl sąsajų su Rusijos oligarchu Andrejumi Melničenka.

 A.Melničenka.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 A.Melničenka.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Baltijos valstybėse rusiška anglimi prekiaujančios „SUEK Baltic“ apyvarta pernai siekė 15,6 mln. eurų, įmonė uždirbo 467 tūkst. eurų pelno.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baltijos valstybėse rusiška anglimi prekiaujančios „SUEK Baltic“ apyvarta pernai siekė 15,6 mln. eurų, įmonė uždirbo 467 tūkst. eurų pelno.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A.Melničenka.<br>M.Patašiaus nuotr.
 A.Melničenka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 6, 2022, 3:58 PM

„Šiai dienai įšaldytos piniginės lėšos, esančios įmonės sąskaitoje“, – naujienų agentūrai BNS pirmadienį sakė FNTT atstovė Modesta Zdanauskaitė.

„SUEK Baltic“ pardavimų vadovas Valdas Urbonas atsisakė komentuoti šią informaciją: „Neturiu komentarų“.

Kovą įsigaliojus ES sankcijoms rusiškai angliai ir A.Melničenkai bei su juo siejamai įmonei SUEK, „LTG Cargo“ sustabdė visų bendrovės krovinių gabenimą per Lietuvą. LTG tuomet skelbė, jog ji nebeveš 2,5 mln. tonų anglies ir dėl to praras apie 12 mln. eurų pajamų.

Registrų centro duomenimis, Baltijos valstybėse rusiška anglimi prekiaujančios „SUEK Baltic“ apyvarta pernai siekė 15,6 mln. eurų, įmonė uždirbo 467 tūkst. eurų pelno.

Dėl ryšių su A.Melničenka įšaldytos ir Lietuvos įmonės „Eurochem Logistics International“ bei Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ lėšos ir akcijos – pastarajai gegužės pabaigoje paskirtas laikinasis administratorius.

Dėl ES sankcijų Rusijai ir Baltarusijai Lietuvoje įšaldytos 14-kos įmonių lėšos ir akcijos.

Naujausiais FNTT duomenimis, dėl tarptautinių sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, Lietuvoje įšaldyta apie 57,6 mln. eurų, 12 mln. JAV dolerių ir per 125 tūkst. Rusijos rublių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.