Visoje rinkoje sutrikus šių prekių tiekimui vaistininkai tik moja rankomis: „Nevarkite, niekur nerasite“

„Apėjau tris vaistines ieškodama purškalo nuo slogos su mentoliu – nėra. Vienoje vaistinėje pasakė, kad nevargčiau, nes nerasiu. Vaistininkė sako: nežinau, ar tai susiję su Ukraina, ar su kažkuo kitu, bet tokio purškalo niekur nėra“, – portalui lrytas.lt sakė Palangoje gyvenanti Aušra. Portalas lrytas.lt pasidomėjo, kas nutikę. Pasirodo, nosies purškalų su mentoliu sutrikimas stebimas visoje farmacijos rinkoje.

Nosies purškalų su mentoliu sutrikimas stebimas visoje farmacijos rinkoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nosies purškalų su mentoliu sutrikimas stebimas visoje farmacijos rinkoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nosies purškalų su mentoliu sutrikimas stebimas visoje farmacijos rinkoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Nosies purškalų su mentoliu sutrikimas stebimas visoje farmacijos rinkoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 1:27 PM

„Šiais metais turėjome vėsesnį nei įprasta pavasarį ir vasaros pradžią. Taigi peršalimo sezonas – prasitęsęs ir tai itin atsispindi nosies purškalų bei lašų prekių grupėje. Maža to, šiuo metu itin aktuali ir alergijos tema, kuri minėtų preparatų paklausą dar šiek tiek padidina“, – portalui lrytas.lt komentavo BENU vaistinių tinklo rinkodaros ir komunikacijos vadovė Rita Šelekaitė-Ivaškevičienė.

Jos teigimu, šiuo metu kelių pačių populiariausių produktų tiekimas šiek tiek sutrikęs. „Intensyviai bendraujame su tiekėjais ir žinome, kad jie stengiasi prekių tiekimą kuo greičiau atstatyti“, – nurodė pašnekovė.

O taisyklė, anot jos, yra tokia, kad sutrikus vieno preparato tiekimui rinkoje, atitinkamai kitų preparatų paklausa neįprastai padidėja. „Situaciją stebime ir asortimentą nuolat pildome, kad klientams galėtume siūlyti alternatyvas: jei ir ne pagal veikliąsias medžiagas, tai pagal paskirtį konkrečių simptomų lengvinimui“, – sakė R.Šelekaitė-Ivaškevičienė.

„Camelia“ vaistinių tinklo rinkodaros direktorė Kristina Veštortienė perdavė, kad nosies purškalų su mentoliu sutrikimas stebimas visoje farmacijos rinkoje. Tam tikri purškalai su mentoliu buvo gaminami Ukrainoje, todėl susiduriama su jų trūkumu.

„Visgi pacientams, ieškantiems nosies purškalų su mentoliu, turime pasiūlyti ne vieną preparatą. Pavyzdžiui, oksimetazolino hidrochlorido nosies purškalą; fenilefriną ir dimetindeno maleatą su levandų esencija. Taip pat galime rekomenduoti švelnesnio poveikio, medicinos priemonių kategorijai priskiriamus nosies purškalus su eukaliptų ar pipirmėčių aliejais“, – portalui lrytas.lt teigė K.Veštortienė.

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė sakė, kad vaistinių tinklas kaip tik gavo nosies purškalo su mentoliu papildymą. „Šiais metais peršalimo ligų sezonas buvo gausesnis nei įprastai, todėl preparatas buvo išpirktas, tačiau papildymas jau šią savaitę pasieks vaistines. Vaistininkai atkreipia dėmesį, kad nosies purškalo efektyvumui mentolis įtakos neturi, dažniausiai gyventojai renkasi būtent jį dėl to, kad maloniau vartoti, tačiau gydymas vienodai efektyvus jei įsigyjamas toks preparatas be mentolio“, – perdavė pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.