Rusai iš Europos kraustosi į Turkiją – dėl sankcijų tenka perkelti biurus

Rusija ir Turkija pastarosiomis savaitėmis svarstė sankcionuojamų Rusijos bendrovių perėjimo iš Europos į Turkijos jurisdikciją procesą, praneša laikraštis „Habertürk“.

43 Rusijos kompanijos, įskaitant „Gazprom“, ir oligarchai perkels savo būstines iš Europos į Stambulą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
43 Rusijos kompanijos, įskaitant „Gazprom“, ir oligarchai perkels savo būstines iš Europos į Stambulą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 10:01 AM

Leidinio žurnalisto Cetinero Cetino duomenimis, pastarąsias 48 dienas Rusija ir Turkija aktyviai nagrinėjo klausimus, susijusius su Rusijos kompanijų, kurioms taikomos ES sankcijos, relokacija iš Europos į Stambulą.

„Mano gautomis žiniomis, 43 Rusijos kompanijos, įskaitant „Gazprom“, ir oligarchai perkels savo būstines iš Europos į Stambulą. Manoma, kad šis procesas prasidės liepą“, – pažymi C.Cetinas.

Pasak jo, prieš Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo Sergejaus Lavrovo vizitą į Turkiją ten lankėsi Rusijos delegacija, kuri aptarė preliminarias Rusijos kompanijų biurų perkėlimo iš Europos sąlygas.

Anksčiau „Bloomberg“ pranešė, jog kai kurios Rusijos aviacijos bendrovės svarsto galimybę perkelti savo verslą į Turkiją, kad išvengtų sankcijų.

Rusijos kare prieš Ukrainą Turkija mėgina laikytis neutralios pozicijos, nors leidžia eksportuoti ginklus į Ukrainą.

Turkija yra priklausoma nuo turistų iš Rusijos, kurių skaičius 2021 metais, nepaisant koronaviruso pandemijos, sudarė 5 mln.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.