Šveicarija skelbia naujas sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, jungiasi prie naftos embargo

Bernas dėl karo Ukrainoje nusprendė Rusijai ir Baltarusijai paskelbti naujas, ES paruoštas sankcijas, apimančias dalinį rusiškos naftos importo embargą, sakoma Šveicarijos valdančiosios Federalinės Tarybos tinklalapyje penktadienį paskelbtame pranešime žiniasklaidai.

Bernas dėl karo Ukrainoje nusprendė Rusijai ir Baltarusijai paskelbti naujas, ES paruoštas sankcijas, apimančias dalinį rusiškos naftos importo embargą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Bernas dėl karo Ukrainoje nusprendė Rusijai ir Baltarusijai paskelbti naujas, ES paruoštas sankcijas, apimančias dalinį rusiškos naftos importo embargą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-10 16:24

Tą pačią dieną įsigaliojančios finansinės sankcijos ir kelionių draudimai paveiks dar apie 100 invaziją į Ukrainą surengusios Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos piliečių, įskaitant žiaurumais Bučos mieste įtariamus kariškius ir kai kuriuos oligarchus.

Be to, pranešime sakoma, kad „bus išsamiai išnagrinėtos naftos embargo įvedimo pasekmės Šveicarijai“.

Analogiškos ES priemonės – šeštasis sankcijų Maskvai ir ją remiančiam Minskui paketas – Bendrijoje įsigaliojo birželio 3 dieną.

Šis paketas numato Rusijos didžiausio banko „Sberbank“ atsiejimą nuo tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT. Tą pačią sankciją Šveicarija, kaip ir ES, taikys Baltarusijos bankui „Belinvestbank“, Rusijos bankams „Moskovskij kreditnyj bank“, „Rosselchozbank“.

Į išplėstus sankcijų sąrašus papildomai įtraukti eksporto produktai, galintys sustiprinti Rusijos kariuomenę, taip pat išplėstas svarbių prekių importo draudimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.