Švedija uždraudė tiekti „Tetra Pak“ produkciją į Rusiją

Švedijos nacionalinė prekybos taryba uždraudė tiekti į Rusiją pakuočių gamintojos „Tetra Pak“ produkciją, pranešė Švedijos leidinys „Dagens Nyheter“.

Švedija uždraudė tiekti į Rusiją pakuočių gamintojos „Tetra Pak“ produkciją.<br>D.Umbraso nuotr.
Švedija uždraudė tiekti į Rusiją pakuočių gamintojos „Tetra Pak“ produkciją.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 11:31 AM

Prieš dvi savaites bendrovė „Tetra Pak“ kreipėsi į Švedijos valdžios institucijas su prašymu leisti eksportuoti į Rusiją „dėl humanitarinių priežasčių“, nepaisant ES sankcijų.

Tačiau Švedijos nacionalinė prekybos taryba šį prašymą atmetė, pažymėdama, kad bendrovė „pakankamai įtikinamai neįrodė, kad jos eksportas ir tiekimas yra būtini dėl humanitarinių priežasčių“.

„Vertiname, kokias apeliacijos galimybes mums suteikia šis sprendimas. Žinoma, manome, kad eksporto ar tiekimo sustabdymas turėtų humanitarinių pasekmių“, – paaiškino gamyklą Rusijoje turinti „Tetra Pak, atsakydama į „Dagens Nyheter“ prašymą pakomentuoti.

„Tetra Pak“ tvirtina, kad Rusijoje ji realizuoja tik apie 4 proc. savo produkcijos, tačiau „Tetra Pak“ pakuotės Rusijoje naudojamos net 70 proc. pieno ir sulčių išpilstymui.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.