Konkurencijos taryba: „Piletilevi Group“ negali įsigyti „Tiketos“

Konkurencijos taryba antradienį atsisakė duoti leidimą Estijos bilietų platinimo ir renginių planavimo bendrovei „Piletilevi Group“ įsigyti 100 proc. Lietuvos bilietų pardavimo įmonės „Tiketos“ akcijų, nors įmonės sandorį sudarė pernai liepą. „Piletilevi Group“ pranešė svarstanti skųsti tokį tarybos sprendimą.

„Piletilevi Group“ negali įsigyti „Tiketos“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Piletilevi Group“ negali įsigyti „Tiketos“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Piletilevi Group“ negali įsigyti „Tiketos“.<br>V.Balkūno nuotr.
„Piletilevi Group“ negali įsigyti „Tiketos“.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 14, 2022, 3:45 PM, atnaujinta Jun 14, 2022, 4:15 PM

Taryba pranešė nustačiusi, kad dėl sandorio buvo apribota konkurencija bilietų į įvairius renginius platinimo rinkoje Lietuvoje ir įpareigojo sandorio šalis atkurti iki koncentracijos buvusią padėtį arba pašalinti koncentracijos pasekmes.

„Piletilevi Group“ grupės vadovas ir akcininkas Svenas Nuutmannas teigė, kad tyrimo išvados grįstos teisingais praeities faktais, tačiau jose trūksta gilesnės naujausio laikotarpio rinkos plėtros ir konkurencinės aplinkos analizės.

„Mes esame tikri, kad mūsų sprendimai ir veiksmai visiškai atitinka Lietuvos Respublikos įstatymus, todėl svarstome galimybę Konkurencijos tarybos sprendimą skųsti“, – pranešime teigė S.Nuutmannas.

Pasak tarybos, kadangi susijungė dvi didžiausios bilietų platinimo bendrovės ir artimiausios konkurentės – „Nacionalinis bilietų platintojas“, kuriai priklauso bilietų platinimo tinklas bilietai.lt ir „Tiketa“, valdanti svetainę tiketa.lt, – nustatyta, kad renginių organizatoriai po sandorio turi ribotas galimybes pakeisti paslaugos tiekėją arba dėl to patirtų reikšmingų išlaidų.

Tarybos vertinimu, abi įmonės jau dabar aptarnauja daugiausiai renginių organizatorių, palyginti su kitais bilietų platintojais, todėl ir toliau turės pranašumą prieš savo konkurentus – garantuotas didesnes pajamas, finansinę galią ir didesnes galimybes plėstis, maža to, bus apsunkintos kitų įmonių galimybės patekti į rinką.

Be to, susijungusios įmonės įgijo galimybę renginių organizatoriams padidinti komisinį mokestį ir mokesčius už papildomas paslaugas, taip pat pabloginti teikiamų paslaugų kokybę ar sąlygas.

Pernai liepą „Piletilevi Group“ įsigijo 100 proc. „Tiketos“ akcijų. Kadangi „Tiketos“ pajamos 2020 metais nesiekė 2 mln. eurų, „Piletilevi Group“ neprivalėjo pranešti apie sandorį, tačiau taryba pernai spalį nusprendė savo iniciatyva jį nagrinėti, nes kilo įtarimų dėl konkurencijos ribojimo rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.