Nuo Kinijos nukentėjęs Lietuvos verslas gali kreiptis dėl paskolų apyvartinėms lėšoms

Nuo Kinijos prekybos apribojimų nukentėjusios Lietuvos įmonės nuo trečiadienio gali kreiptis dėl paskolų apyvartinėms lėšoms, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Nuo Kinijos nukentėjęs Lietuvos verslas gali kreiptis dėl paskolų apyvartinėms lėšoms.<br>Pixabay.com nuotr.
Nuo Kinijos nukentėjęs Lietuvos verslas gali kreiptis dėl paskolų apyvartinėms lėšoms.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2022, 10:49 AM

Pagal ministerijos parengtą priemonę įmonės galės gauti iki 5 mln. eurų, o įmonių grupės – iki 10 mln. eurų dydžio paskolas.

Iš viso tam numatyta skirti 130 mln. eurų – tokį pagalbos paketą nuo Kinijos nukentėjusiam Lietuvos verslui balandžio pabaigoje patvirtino Europos Komisija (EK).

Į paskolas galės pretenduoti įmonės, kurių importo arba eksporto dalis su Kinija 2021 metais sudarė bent 25 proc. bendro importo arba eksporto.

Paskolos lengvatinėmis sąlygomis bus teikiamos ne ilgesniam nei dviejų metų laikotarpiui, įskaitant ir paskolos grąžinimo atidėjimo terminą. Jas administruos ir teiks „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“).

Nuo 2021 metų gruodžio Kinija, neinformavusi nei Europos Sąjungos, nei Lietuvos institucijų, pradėjo smarkiai riboti ar net blokuoti importą iš Lietuvos ir eksportą į Lietuvą, taip pat su Lietuva susijusį importą ir eksportą.

Lietuvos ir Kinijos santykiai pašlijo Vilniui leidus šalyje veikti Taivaniečių atstovybei. Ekspertai sako, kad kinų kalba šios atstovybės pavadinimas skamba kaip Taivano atstovybė. Pekinas tame įžvelgia Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.