Įspėtas Medicinos bankas

Lietuvos bankas atliko planinį UAB Medicinos banko tikslinį inspektavimą. Jo metu buvo tikrinama, kaip šis komercinis bankas atitinka valdymo ir vidaus kontrolės, kredito rizikos valdymo, informacinių ir ryšių technologijų rizikos valdymo reikalavimus.

Medicinos bankas.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Medicinos bankas.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2022, 5:48 PM, atnaujinta Jun 21, 2022, 6:05 PM

Buvo nustatyti vidaus kontrolės sistemos pažeidimai ir trūkumai, susiję su kredito, informacinių ir ryšių technologijų rizikų valdymu, audito sritimi, nurodoma Lietuvos banko pranešime. Dalį jų bankas ėmėsi šalinti jau inspektavimo metu. Įvertinęs aplinkybes, Lietuvos bankas skyrė Medicinos bankui įspėjimą ir iki 2022 m. gruodžio 31 d. įpareigojo pašalinti visus teisės aktų neatitikimus.

Lietuvos bankas atliko ir planinį „Compensa Life Vienna Insurance Group SE“ Lietuvos filialo tikslinį inspektavimą, tikrino, kaip sudaromos ir vykdomos produktų priežiūros ir valdymo, gyvybės draudimo sutartys.

Inspektavimo metu nustatyta, kad, sudarydama garantuotų palūkanų gyvybės draudimo ir pensinio draudimo su garantuotomis palūkanomis sutartis, bendrovė rekomendavo klientams šiuos produktus nesurinkusi dalies reikalaujamos informacijos produkto tinkamumui įvertinti. Taip pat nustatyta ir kitų bendrovės veiklos trūkumų, pažymima Lietuvos banko pranešime.

Įvertinęs tai, kad bendrovė dalį inspektavimo metu nustatytų veiklos trūkumų jau pašalino, nenustatyta atvejų, kad būtų padaryta žala apdraustiesiems ar naudos gavėjams, Lietuvos bankas įpareigojo „Compensa Life Vienna Insurance Group SE“, veikiančią per Lietuvos filialą, ne vėliau kaip iki šių metų rugsėjo 30 d. pašalinti nustatytą pažeidimą ir veiklos trūkumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.