„Lietuvos geležinkeliams“ vadovaus E. Lazauskas

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) valdyba bendrovės generaliniu direktoriumi paskyrė Egidijų Lazauską, kuris įmonei laikinai vadovavo nuo sausio pradžios, kai pareigas paliko Mantas Bartuška.

Lietuvos geležinkeliai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos geležinkeliai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2022, 2:32 PM, atnaujinta Jun 22, 2022, 2:41 PM

„Smarkiai ir staigiai susitraukus verslo apimtims, LTG grupė įgyvendina beprecedentę transformaciją. Ji apima veiklos efektyvumo didinimą ir sąnaudų mažinimą, visapusę veiklos diversifikaciją bei plėtrą į naujas rinkas, ypač – Europos.

Tikiu, kad E.Lazausko patirtis ir sukauptos žinios apie užsienio šalių rinkų specifiką leis atrasti naujas strategines veiklos kryptis ir išpildyti keliamus diversifikacijos tikslus“, – pranešime sakė LTG valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas.

Jo teigimu, naujajam vadovui taip pat keliamos užduotys toliau gerinti paslaugas keleiviams, užtikrinti geležinkelių infrastruktūros konkurencingumą, tęsti „Rail Baltica“ projektą.

Bendrovės vadovo atrankoje dalyvavo 21 kandidatas, pranešė LTG.

Valdybos vertinimu, E.Lazauskas atrankoje konkuravo su itin stipriais kandidatais, turinčiais didelę vadovavimo bei pokyčių valdymo patirtį. Jo strateginis požiūris, o ne jo, kaip laikinojo bendrovės vadovo, patirtis buvo esminis argumentas, nulėmęs valdybos sprendimą.

E.Lazauskas sako, kad bendrovė gali prisitaikyti prie pakitusios realybės, ieškoti galimybių plėsti paslaugas ir daryti tai skirtingose rinkose, išlaikyti konkurencingą infrastruktūrą ir užtikrinti kokybiškas paslaugas keleiviams.

„Esu tikras, kad LTG grupė gali diversifikuoti veiklą, prisitaikyti prie pakitusios verslo aplinkos ir toliau sėkmingai veikti“, – pranešime sako E.Lazauskas.

Jis prie LTG vadovų komandos prisijungė 2017-ųjų sausį, kai pradėjo vadovauti krovinių vežimo bendrovei „LTG Cargo“.

Iki darbo pradžios LTG grupėje E. Lazauskas vadovavo „Ernst & Young Baltic“ infrastruktūros projektų komandai.

Bazinis LTG vadovo darbo užmokestis sieks 9,8 tūkst. eurų (iki mokesčių), o metinio skatinimo dalis priklausys nuo tikslų pasiekimo.

Naujo vadovo atranka paskelbta po to, kai M. Bartuška sausio 3 dieną paliko postą. Jis buvo atleistas siekiant deeskaluoti situaciją dėl besitęsusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.